可悲的是,對著Player 仍然會中個頭落去

 

容樂其

(編按:示意圖片,絕非文章主角~)

 

有供就有求,呢個就係Player仍然可以橫行無忌既原因。
Player分兩種:一種係話比全世界聽佢係Player;一種係傷到你體無原膚之後你先發現原來佢係Player。

多數佢地個樣都唔算太差(如果生得柒重周圍講自己有好多女朋友都得啖笑啦),把口好識氹女仔,會做好多野博取對方既歡心,務求令你中意佢之後就任務完成。而且更多既係無固定目標,採取漁翁撒網願者上釣式既方針溝女,例如同一時間可以同十幾人flirt。而基本上啲女係會自己衝埋去,佢地亦都係狗公,見到岩就會衝,唔上釣會即閃,總之係講求速度—快。

唔知點解,佢地好多都好自大,成日覺得有一副食硬你咁既樣,我聽過好多男仔講過「我溝硬你呀/我食硬你」,我心諗你乜水呀?每次我一見到呢啲人,我真係年夜飯都嘔埋出黎呀。

本人有個姊妹,因為只係比Player「關心」左幾日,就即刻沉船。
結果人地當然即刻無睬過佢,避都避唔切添,但我朋友就成個傻仔咁中意左佢成年。

其實佢地會做既野都不外乎係關心下你食左飯未,扮下兵仔,格硬同你有懶親密既身體接觸咁,但同兵仔最大既分別係控制權係佢地度,只要你一沉船,就好似幫佢地過關升lv儲經驗咁,佢地就會同你拜拜。

至於果啲隱藏Player,有時真係防不勝防,例如表面係正人君子,重來唔會公開女朋友呀;唯一可以做既係發現左既時候要及早抽身,但最可悲既係,對著Playerk有啲人仍然會中個頭落去。

好多人發現左對方係Player之後,總會覺得「可能佢會改過」「都中意左啦冇辦法」「但係真係好中意佢」「我甘願做兵呀」,結果就由得自己瘋狂沉船,咁樣除左係好傷身之外,重縱容左佢地。

我好想係度奉勸各位沉緊船既巴絲打講聲,你唔係果個Player圈,就唔係果個圈架啦,勿再沉船,及早上岸,重新做人啦。

 

 

關於作者:娘娘

娘娘
九十後任性女生,喜愛表演藝術。紀錄自己一個人遊玩的故事。喜歡搞政治,不喜歡政治搞我。興趣收兵,長期募兵中。https://www.facebook.com/hermajestyll/

則留言

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 港島人同九龍人,有鬼分別咩! by 小李子
    筆者係地道九龍人,由細到大讀書做嘢都係九龍區,冇乜必要好少喺港島區留連。 但自從上個月搬咗去上環做嘢,我就發覺港島人真係零舍唔同,係零舍串呀! 行去中環食lunch,個個西裝友都好似特別白鴿眼咁, 連翠華個阿姐都特別惡! 但我到最近機緣巧合…
  • 我可以肯定,大部分人並不適合一個人旅行。 by 達米安
    獨自一人在舉目無親的地方會令人變得緊張,因為無論遇上甚麼難題,發生了甚麼意外,都不會像在家鄉一樣有家人朋友的支援,也沒有了對公共系統的熟悉,所有後果都得自己承受。更甚者,當在語言不通的地方時,連如何向路人求助,都可以是一個難題。只要不是太缺…
  • 【塔羅個案】基督徒黎開牌問:「我個仔契比黃大仙好唔好?」 by 神婆
    「我想問下個仔契比黃大仙好無呀,」Angela個樣好認真,「會唔會以後條路易行啲?」…
  • 【偽影評】 《棟篤特工》:電影的隱喻? by 馮志豪
    作為大學主修哲學的子華神,不少演出都是借故事諷時事,甚至有時直接觸及政治神經,例如他在楝篤笑中曾經說過 : 「知唔知一國兩制最偉大地方係乜?就係肯承認佢自己個制真係嚇親人!」和「全港市民熱烈慶祝『收返』!」等,令中在笑中帶來一點思考。…
  • 25歲以後 by 小盛女
    當我永世做Marketing,由assistant升到officer再升到senior又甚或是咁好彩升到manager,人工都可能只有2、3萬,日日做到隻狗咁,到頭來首期都儲唔到,真係諗起都一額汗,最後我想了十萬九千次,只有兩個辦法可以解決…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。