可悲的是,對著Player 仍然會中個頭落去

 

容樂其

(編按:示意圖片,絕非文章主角~)

 

有供就有求,呢個就係Player仍然可以橫行無忌既原因。
Player分兩種:一種係話比全世界聽佢係Player;一種係傷到你體無原膚之後你先發現原來佢係Player。

多數佢地個樣都唔算太差(如果生得柒重周圍講自己有好多女朋友都得啖笑啦),把口好識氹女仔,會做好多野博取對方既歡心,務求令你中意佢之後就任務完成。而且更多既係無固定目標,採取漁翁撒網願者上釣式既方針溝女,例如同一時間可以同十幾人flirt。而基本上啲女係會自己衝埋去,佢地亦都係狗公,見到岩就會衝,唔上釣會即閃,總之係講求速度—快。

唔知點解,佢地好多都好自大,成日覺得有一副食硬你咁既樣,我聽過好多男仔講過「我溝硬你呀/我食硬你」,我心諗你乜水呀?每次我一見到呢啲人,我真係年夜飯都嘔埋出黎呀。

本人有個姊妹,因為只係比Player「關心」左幾日,就即刻沉船。
結果人地當然即刻無睬過佢,避都避唔切添,但我朋友就成個傻仔咁中意左佢成年。

其實佢地會做既野都不外乎係關心下你食左飯未,扮下兵仔,格硬同你有懶親密既身體接觸咁,但同兵仔最大既分別係控制權係佢地度,只要你一沉船,就好似幫佢地過關升lv儲經驗咁,佢地就會同你拜拜。

至於果啲隱藏Player,有時真係防不勝防,例如表面係正人君子,重來唔會公開女朋友呀;唯一可以做既係發現左既時候要及早抽身,但最可悲既係,對著Playerk有啲人仍然會中個頭落去。

好多人發現左對方係Player之後,總會覺得「可能佢會改過」「都中意左啦冇辦法」「但係真係好中意佢」「我甘願做兵呀」,結果就由得自己瘋狂沉船,咁樣除左係好傷身之外,重縱容左佢地。

我好想係度奉勸各位沉緊船既巴絲打講聲,你唔係果個Player圈,就唔係果個圈架啦,勿再沉船,及早上岸,重新做人啦。

 

 

關於作者:娘娘

娘娘
九十後任性女生,喜愛表演藝術。紀錄自己一個人遊玩的故事。喜歡搞政治,不喜歡政治搞我。興趣收兵,長期募兵中。https://www.facebook.com/hermajestyll/

則留言

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 「廢青」之煉成 by 金仔
    「係喔,就到六點,你要走啦呵?」。那位妹妹不知天真還是「串」,「係呀,就夠鐘。」朋友無言。到了六點,那個妹妹準時離開會議室。朋友第二天跟她照肺,想知道她每天準時下班會不會有什麽特殊理由,會不會需要上課或家裏有什麽事等等。只見那妹妹很鎮定的回…
  • 大齡單身女總要求:「還不快點介紹好男人給我認識?」 by 鵝鑾鼻燈塔
    我認識的朋友,雖未致於完全是重度宅男,而且有一份優厚的收入和專業資格,但生活極為規律,不煙不酒,不喜交際應酬,平時看看書跑跑步,也懶得出外旅遊,反而喜歡行山釣魚打橋牌,你問他們好不好,的確好仔!但這樣的生活,也悶過大佛寺了吧。和他們一起,如…
  • 【真人真事】對那個關係中最受傷的女子,抱歉我連半點愧疚也沒有。 by 綠茶婊
    「點解你明知佢有另一半,仲要癡埋去。」當他的女朋友問我這個問題時,我沒有絲毫猶豫地回答,「你怎麼不去問他,在我靠近他的時候,為甚麼他沒有推開我」。…
  • 中共十九大嘅文宣話我知,佢哋真係想搶年輕人支持。 by 容樂其
    中共係好針對而家嘅80、90、00年輕人,喺媒體上去「做工作」。是的,係「做工作」,呢個係好中共嘅說法,照字面解就得,真係落手去針對年輕人做啲嘢。先唔講是否成功,至少係中共係出擊,要搶呢堆人嘅支持。…
  • 鬼叫我炒散!千祈唔好同朋友講人工! by 余該隱
    嗰晚我哋七個圍內最熟嘅中同去烚下烚下,嘆住冷氣,一張圓枱,大家迫埋圍威喂。成幾個月冇見,第一時間梗係交換下近況啦,邊個邊個又轉咗工,邊個邊個終於拍拖。我最簡單,咁多年都係得一句:「都係咁啦,炒緊散囉。」畢咗業幾年,我仲未返過全職,一日到黑返…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。