當我脫下她的Victoria’s Secret,嘩!旺仔小饅頭呀

 

網上有一則笑話:

一次相親時,女方問男方:「你嫌棄我胸小嗎?」,男方問:「有饅頭大嗎?」,女生說有。
就在成親之夜,男人衝出來跪地仰天長呼:「天啊!怎麼是旺仔小饅頭呀!」

 

第一次聽到這笑話覺得很好笑,但我卻萬萬沒想到,自己也遇到了同樣的情景。當我脫下女友身上的 Victoria’s Secret 之後 ….

「嘩!旺仔小饅頭呀」

看著女友平坦的身軀,再看看這件超厚 Pad 的內衣。原來我,被騙了。

 

還記得我們剛開始約會的日子,在 IG 上看過她一張又一張照片,每張都小露事業線。雖然我滿心期待,但又不敢抱甚麼期望。畢竟看得太多那些 IG 女神,每個胸前的那條陰影都不過是拍照後的後期製作效果。

後來約出來看到真人後,和照片差別不大,真的是有料之人。那時候,我還以為她是一個老實的好女仔。

 

「天啊!點解會咁架 ?」

看著這個剛從女友身上脫下的胸圍,我終於明白了。所謂的維多利亞「升 cup」秘密,其實只是在胸圍裡加個超厚的 Pad,即是內置了「砵仔糕」胸墊,相當於一個內置的「裝假狗」。

 

「你做咩事鬼殺咁嘈呀」

「啊無,你好似 …. 有D唔同」

其實不只是「有D唔同」,因為穿上這個 Bra,阿 Sa 都可以變周秀娜。
我終於知道為什麼 Victoria’s Secret 的內衣可以賣得這麼貴。就像電腦有個 SSD 的 hard disk 之外,再內置多一個 HDD 的 hard disk 給你做 D drive,讓你盡情下載日本電影。如此貼心的服務,價錢自然就不會便宜。

 

「咩喎,咁女仔打扮左係會有D唔同架啦」

黃子華說過,所謂的化妝,就是你卸了妝我還能認出你,這就是化妝,卸了妝我認不出你,這是「喬裝」。

那甚麼是打扮 ? 就是你脫下衣服後身材還是一樣,這就是打扮,脫下衣服後身材不同了,這就是「假扮」。

A cup 假扮 C Cup,平日自命欺騙過無數少女感情的我,這一刻才發現,我遇上了真正的情場騙子。

 

「你嫌棄我呀」

「點會呢,好彩係個胸圍大咋,我幾驚係你本身就有咁大呀,我先唔鍾意女仔大胸呀,大胸著衫唔好睇」

我故作鎮定,用港女tone說出「大胸著衫唔好睇」這種自欺欺人的話,同時眼淚在心裡流。

記得有個朋友說他女友卸了妝後變了另一個樣,自此之後就叫女友親熱的時候也別卸妝。

我看著女友平坦的身軀,再看看這件超厚 Pad 的內衣。

「BB呀,以後搞野個陣呢,你可唔可以都繼續著住件 Victoria’s Secret 呀」

乳溝就像時間一樣,只要擠一擠,總是能擠點出來的。

 

 

關於作者:高教授

一個 90 後大學畢業生,社會上的新鮮人,自以為是經常以教授自居,用 90 後的角度探討千禧後的世界。
FB PAGE:https://www.facebook.com/professor.ko

則留言

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 【塔羅個案】「我想分手,佢話唔好,不如去開房;然後我覺得佢仲愛我」 by 神婆
    Sally壓低聲線,「我當時話,如果你呢兩年唔娶我嘅,就分手啦!你都唔愛我嘅!結果佢聽完,同我講,唔好分手啦,不如咁,我,我同你去開房好無?神婆,妳明唔明我嗰刻嘅心情?」…
  • 毒理學家:香港係冇黑色嘅蛇嘅! by Fava Bean
    「唔⋯⋯病人冇影相⋯⋯佢話佢係黑色。」「喔。」毒理學醫生頓了一頓,突然語出驚人地說:「首先,香港係冇黑色嘅蛇嘅!」我不由得大為震驚,感覺人生迄今的世界觀被徹底刷新了,長居在此多年,連香港有蛇都不知道,更遑論會知曉此地沒有黑色的蛇!我兀自沉溺…
  • 從無綫台慶睇老屎忽點摧毀一個電視台 by 清君
    這些年來,你講得出有幾多個大台主持?阿旦、曾志偉、阿叻、Liza、Do姐,較後生的可能要數崔建邦了,或者我算漏不少人,但來來去去都是那一撮人。昨晚一開show,就是Liza、曾志偉和阿叻引領,有前輩坐鎮當然係坐定笠六,但不放手給後生揸大旗,…
  • 你會同另一半講你嘅性史嗎? by 我從不穿睡裙
    講曬出黎,對方真係完全無野,完全接受倒,覺得呢D過去左既野係唔重要的話,我真係恭喜你。但萬一,對方聽完之後唔係咁既話,你要小心了。…
  • 廢青的一天 by 木人里
    「我到底做緊咩?我到底做緊咩?我到底做緊咩?我到底做緊咩?幾時放工?幾時放工?幾時放工?幾時放工?幾時放工?幾時放工?下又叫我?我未回氣呀﹗幾時放工?幾時放工?屌你老母都唔撚講道理架﹗幾時放工?幾時放工?你條死老野識條春咩?幾時放工?幾時放…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。