有無人同我一樣好想睇香港警察佔領龍和道? :(

 

香港係又自由又民主嘅城市(好似係),警察見到同袍被判囚,同仇敵愾,想上街,我覺得應該多多鼓勵。

當日曾健超襲警(已被定罪),七警「執法」拉佢埋一邊,打到變豬頭,事發地點就係喺龍和道附近,就係源於警察想制止雨傘革命佔領龍和道,然後用不合乎比例的武力追打示威者。

 

正所謂喺邊度跌低就要喺邊度起番身,香港警察文成武德,保護香港戮力執法,邊有可能會被判罪,明明「你地無做錯到」,唔可以被黃屍咄咄逼人㗎。

就咁認衰仔一舖?咁拜開關公嘅香港警察以後點出來行?

 

龍和道係香港島東西交通要道,佔領左,香港島交通就癱瘓㗎喇,喂,要俾律政司背後嘅香港政府睇下,民意喺邊面!

上街,同愛一樣,唔好齋講呀,做啦!

唔做正契弟:(

 

關於作者:白木乩

白木乩
聽聞係總編分身,專用來出D 與總編身份不符既膠文

則留言

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 琴日我第1次約PTGF,有感而發(利申23歲男) by losing her was blue
    話說前日放假,無聊係IG到禁下ptgf呢樣野睇下。我就咁睇,行個街,睇場戲,全部都收人幾百蚊個鐘。但我見到個tag有成4萬幾個post。係個刻,我就知道,原來真係有人會幫襯。係到我想講句,多謝哂你班仆街毒撚/9公係到成日頂爛市,做壞規矩,寵…
  • 雞之報應 by 霏子
    二零一四年嘅春天,阿海同阿琪仲讀緊Year_One,阿海仲未識到Miki,同阿琪仲係好friend。嗰一年,佢地見證咗一場悲劇,阿海稱為「雞之報應」。 …
  • TVB 是大到不能倒 by 阿享
    香港有咩企業唔可執笠?公營企業,港燈、中電,煤氣?四大發展商?港鐵?港交所?你依家要我答,通通唔係。TVB先係最香港大唔能夠執笠嘅企業。…
  • 與其同條女去遊埠鬧交,不如陪下老母去旅行 by 何君默
    同阿媽同埋同條女去旅行係一定有分別嘅,但係我真係從來冇諗過同阿媽去旅行可以去得咁過癮,咁開心。…
  • 【塔羅個案】你身邊有無日日覺得自己懷才不遇嘅人? by 神婆
    你唔知道自己鍾意、擅長做咩唔緊要,起碼你要話到比我知你討厭、抗拒做啲咩,咁我先可以用最少嘅問題引導到你去較清晰嘅方向;如果你咩都「唔知呀」咁,老老實實,你可能問好多問題都問不出個究竟。 …
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。