有無人同我一樣好想睇香港警察佔領龍和道? :(

 

香港係又自由又民主嘅城市(好似係),警察見到同袍被判囚,同仇敵愾,想上街,我覺得應該多多鼓勵。

當日曾健超襲警(已被定罪),七警「執法」拉佢埋一邊,打到變豬頭,事發地點就係喺龍和道附近,就係源於警察想制止雨傘革命佔領龍和道,然後用不合乎比例的武力追打示威者。

 

正所謂喺邊度跌低就要喺邊度起番身,香港警察文成武德,保護香港戮力執法,邊有可能會被判罪,明明「你地無做錯到」,唔可以被黃屍咄咄逼人㗎。

就咁認衰仔一舖?咁拜開關公嘅香港警察以後點出來行?

 

龍和道係香港島東西交通要道,佔領左,香港島交通就癱瘓㗎喇,喂,要俾律政司背後嘅香港政府睇下,民意喺邊面!

上街,同愛一樣,唔好齋講呀,做啦!

唔做正契弟:(

 

關於作者:白木乩

白木乩
聽聞係總編分身,專用來出D 與總編身份不符既膠文

則留言

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • PTGF 有咗餡,唔想生又懶得落,可以點? by 神婆
    男子唔想阿媽再受驚,一嘢拉咗個女仔去樓梯,大約係講「妳再玩嘢我就報警」之類嘅說話。我睇到呢度已經覺得呢件事嘅發展好Dramatic,但真正難以想像嘅嘢,而家先開始。…
  • 寶寶抽煙,但寶寶不說 by 的士陳
    見多識廣嘅朋友,應該一睇就知,女神手上嘅係iQOS;一款由煙草商推出嘅電子產品。而Angelababy嘅回應,其實相當巧妙,充分應用邏輯學上訴諸無知謬誤去為事件解畫。正如當年有記者問Baby有無整容,佢答人話箍咗牙;同梁振英回應護老院虐老風…
  • 買避孕套或者食避孕藥係咪真係咁難? by 神婆
    首先,個女仔今年十七歲,未讀完書;經手人(經佢推斷)係一名三十幾歲單身男子。女仔發現有饀之後,第一時間同個男人講,咁人地梗係唔認數啦:「點知妳出黎做會唔食藥架啫」「妳接幾多客我鬼知啊」「妳話加錢可以中出架」女仔好嬲咁同我講返當時男方嘅說話,…
  • 女人要脫離「不幸」 by 三個水
    女人際遇不好的時候就會想「最多咪嫁人」。如果本身財政、家事一團糟,處處需要人去照顧,東不成西不就的人,嫁人,不過是從一個家庭的包袱,轉讓成另一個家庭的包袱。所以,嫁人,又叫找個歸宿。我不是男人,已經覺得女人天生投胎是easy_mode,男人…
  • 女人的賞味期限 by 喜言
    女人的賞味期限是在十多歲至四十歲左右。如果將近四十的女人保養得好的話,美態可以多延幾年。而到五十、六十仍保持吸引力的女人,屬極端例子,不提。坊間有個講法,說男人幾時都鐘意十八廿二的女人,其實不然。好多廿零三十甚至四十的女人好多都仲風韻猶存,…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。