【兩性相處】得罪講句,一個女人到三十歲撚都唔識含就真係好失敗

(photo via cc Flickr user valentina volavia)

 

前幾日過埋個埋數Peak,Jason仔同大學時代嘅師兄Matthew落老蘭飲嘢吹水。捱咗幾年Big4,終於做到Manager。佢個靚老婆係中學時代嘅初戀情人,有老婆有仔嘅佢表面幸福風光,人人羨慕。如果一個男人真係咁幸福美滿,蘭桂芳啲吧最少執一半啦屌!冇架,佢有個習慣,一個每個女人都覺得好污槽又好仆街嘅習慣:叫雞。

 

一個男人,有事業、有車、有樓、有個靚老婆、仲有個仔,因乜事睇唔開折墮到要叫雞呀?你唔明架喇,Matthew個老婆,好聽就叫初戀,唔好聽就叫雛妓,唔好講技巧啦,反應已經靜到同姦屍冇咩分別。但老老實實,既然阿嫂一下海已經係雛妓,咁Matthew娶人返黎又為乜呢?

 

飲大幾杯嘅師兄講咗句:「屌!Jason仔你唔明架啦!生完仔嘅女人下面都鬆到冇晒感覺,仲唔撚識含,我不如買個Tenga返去打飛機?你知唔知呀,佢含咗成粒鐘,都好似阿婆妹飯咁咋,乜慾都冇呀,屌!我唔叫雞?離撚咗婚十世啦!」

 

Jason仔明白嘅,一個女人,都近三十歲仲以為相夫教子就萬事大吉?原來乜都唔識好易出事。得罪講句,一個女人到三十歲撚都唔識含又真係好失敗。

 

關於作者:Jason仔

某大中資銀行Insured Banker,寸得起因為做親嘅刁都多過你年薪。情陷夜中環?你都戇鳩嘅,依家幾多大公司Office都搬撚晒去太古啦!

則留言

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 銀行真的很多假?生日放你一日假 by 90後銀行MT
    「少年你太年輕了!是的,我們是有生日假,這亦是銀行的政策,但是……」…
  • 年輕下屬不似預期,若要走總要傾 by Gexpi
    就在這位年輕同事離職的前一天,HR(人力資源部同事)召他入房,提出讓他早一天離職。年輕同事返回坐位後,發現他已不能登入公司電腦,他向IT同事要求恢復帳號,因為他有些私人資料要先刪除,卻遭到IT同事拒絕。年輕同事回家後,忿然利用公司的一個科網…
  • 食牛扒熟過medium rare?你食鞋底算啦 by 賤咀男
    有次上FB見到有D_on9講「最鐘意煎到7成熟嘅牛扒」are_you_fucking_serious?!…
  • 日本「文明之父」福澤諭吉:「港豬是不值得可憐的!」 by 港識多史
    對於福澤諭吉影響最深刻的,卻是一件有關小販的小事。話說,當福澤諭吉初到港時,一個本地小販帶著鞋子上船向人兜售。正好福澤亦想買一雙鞋子,但因為太過無聊,福澤決定與小販好好討價還價一番。(而我不知他們用什麼語言溝通,大概是身體語言吧)但身旁的英…
  • 我供樓.你做家務——Just Be Fair by 葉希林
    其實,有哪一個女孩子不想嫁個對自己死心塌地的有錢仔?這樣,女孩可以天天睡至日上三竿、到五星級酒店吃下午茶、逛廣東道名店。可是,我知道這些機會不屬於我的。再低一層次,即使有男子願意養我,但要求我做家庭主婦,我也未必會答應,我不想老公變老闆。我…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。