【兩性相處】得罪講句,一個女人到三十歲撚都唔識含就真係好失敗

(photo via cc Flickr user valentina volavia)

 

前幾日過埋個埋數Peak,Jason仔同大學時代嘅師兄Matthew落老蘭飲嘢吹水。捱咗幾年Big4,終於做到Manager。佢個靚老婆係中學時代嘅初戀情人,有老婆有仔嘅佢表面幸福風光,人人羨慕。如果一個男人真係咁幸福美滿,蘭桂芳啲吧最少執一半啦屌!冇架,佢有個習慣,一個每個女人都覺得好污槽又好仆街嘅習慣:叫雞。

 

一個男人,有事業、有車、有樓、有個靚老婆、仲有個仔,因乜事睇唔開折墮到要叫雞呀?你唔明架喇,Matthew個老婆,好聽就叫初戀,唔好聽就叫雛妓,唔好講技巧啦,反應已經靜到同姦屍冇咩分別。但老老實實,既然阿嫂一下海已經係雛妓,咁Matthew娶人返黎又為乜呢?

 

飲大幾杯嘅師兄講咗句:「屌!Jason仔你唔明架啦!生完仔嘅女人下面都鬆到冇晒感覺,仲唔撚識含,我不如買個Tenga返去打飛機?你知唔知呀,佢含咗成粒鐘,都好似阿婆妹飯咁咋,乜慾都冇呀,屌!我唔叫雞?離撚咗婚十世啦!」

 

Jason仔明白嘅,一個女人,都近三十歲仲以為相夫教子就萬事大吉?原來乜都唔識好易出事。得罪講句,一個女人到三十歲撚都唔識含又真係好失敗。

 

關於作者:Jason仔

某大中資銀行Insured Banker,寸得起因為做親嘅刁都多過你年薪。情陷夜中環?你都戇鳩嘅,依家幾多大公司Office都搬撚晒去太古啦!

則留言

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 「廢青」之煉成 by 金仔
    「係喔,就到六點,你要走啦呵?」。那位妹妹不知天真還是「串」,「係呀,就夠鐘。」朋友無言。到了六點,那個妹妹準時離開會議室。朋友第二天跟她照肺,想知道她每天準時下班會不會有什麽特殊理由,會不會需要上課或家裏有什麽事等等。只見那妹妹很鎮定的回…
  • 大齡單身女總要求:「還不快點介紹好男人給我認識?」 by 鵝鑾鼻燈塔
    我認識的朋友,雖未致於完全是重度宅男,而且有一份優厚的收入和專業資格,但生活極為規律,不煙不酒,不喜交際應酬,平時看看書跑跑步,也懶得出外旅遊,反而喜歡行山釣魚打橋牌,你問他們好不好,的確好仔!但這樣的生活,也悶過大佛寺了吧。和他們一起,如…
  • 【真人真事】對那個關係中最受傷的女子,抱歉我連半點愧疚也沒有。 by 綠茶婊
    「點解你明知佢有另一半,仲要癡埋去。」當他的女朋友問我這個問題時,我沒有絲毫猶豫地回答,「你怎麼不去問他,在我靠近他的時候,為甚麼他沒有推開我」。…
  • 中共十九大嘅文宣話我知,佢哋真係想搶年輕人支持。 by 容樂其
    中共係好針對而家嘅80、90、00年輕人,喺媒體上去「做工作」。是的,係「做工作」,呢個係好中共嘅說法,照字面解就得,真係落手去針對年輕人做啲嘢。先唔講是否成功,至少係中共係出擊,要搶呢堆人嘅支持。…
  • 鬼叫我炒散!千祈唔好同朋友講人工! by 余該隱
    嗰晚我哋七個圍內最熟嘅中同去烚下烚下,嘆住冷氣,一張圓枱,大家迫埋圍威喂。成幾個月冇見,第一時間梗係交換下近況啦,邊個邊個又轉咗工,邊個邊個終於拍拖。我最簡單,咁多年都係得一句:「都係咁啦,炒緊散囉。」畢咗業幾年,我仲未返過全職,一日到黑返…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。