你不是方媛

 

當黎明結完婚再離埋婚,劉德華個老婆生埋仔,張學友已被升上神台,郭富城終於結婚了。

城城情史厚過本字典,近代史是熊黛林和苟芸慧。今天,51歲的Aaron娶老婆了,新娘是29歲的方媛。以後,他們一輩子駕車、吃飯,做什麼都恐怕要慢一點了。

「我想找個可靠的男人,有一個自己的家庭。」2015年,熊黛林與郭富城分手後接受訪問時說,暗示城城不願成家立室。

「點解最後會係方媛?」我的某八婆WhatsApp chatgroup滿是這類的短信。親,為什麼還要問這種問題?葉希林的姊妹豈會如此蠢鈍。

可能方媛好正,可能方媛好冇內涵連個樣都係整出嚟,可能方媛瞓覺有鼻鼾,但最後佢嫁到比城城。如果你視郭太這個名譽為最後勝利,方媛贏得很徹底。無他的,就是你不是他的方媛,個男人唔想娶你真係冇辦法,尋根究底都冇意思。

每一個男人最後都會結婚,姑勿論是他拋棄你,還是你飛他;他是毒男,還是player;他一直想結婚,還是曾經說過不婚。是不是很想講粗口呢?請你預備定去飲你啲ex-es嗰餐。

「頂,我為呢段感情付出咗好多!」親,這裡不是淘寶,沒有退貨保證,你付出了感情未必一定有收穫,貨不對辦沒有客服跟你處理。

親,認了吧,你不是方媛。你是替人調教老公的熊黛林和苟芸慧。

Sis,be tough and strong,做好你自己。你看,熊黛林最後嫁郭可頌也不錯,郭可頌至少比郭富城高10 cm,熊黛林都做到郭太。郭可頌可能都係比佢啲ex-es調教出嚟。

施主,因果循環,我絕對相信愛情世界裡有報應。

 

葉希林Facebook專頁:https://www.facebook.com/ashleyip.writer2

 

關於作者:葉希林

葉希林
FB網址: https://www.facebook.com/ashleyip.writer2 // 有些人覺得我是S Ho(Super Ho - 很好),亦有人認為我是Asshole。但我還是逃過一劫,至少我爸爸不是姓何,否則一輩子被人叫Ash Ho,應該不好受吧!我有點瘋、有點喪、有點Mean,可以很「港女」,也可以很「狗公」。我的世界是個龐大遊樂場,我喜歡玩好玩的、看好看的、吃好吃的。// 專業推介:《冇料扮四條》、《如何防止另一半偷食》、《請縮開你那隻沾滿K-Y的手》及《女孩,妳真的要在公園親熱嗎?》

則留言

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 【塔羅個案】有個客為咗受男人歡迎,走去養狐仙 by 神婆
    Rebecca唔算係一個好精明嘅女人,佢做侍應嘅,但因為唔識英文,所以黎黎去去都係喺啲大財團連鎖店度打工。佢本身外表唔算特別標青,年紀都唔係青春少艾;偏偏對愛情仲有好強烈憧憬,渴望壯健、俊美嘅肉體同外表,「咁我先有安全感」,佢咁講。…
  • 【真人真事】現代名妓嘅完美經營模式 by 阿標
    佢一心想做雞,都係想多啲錢去多啲日本,但佢想做雞之餘,又非常揀擇喎,咁點算呢?佢就諗到一個「以服務換服務」既經營模式:橫掂都係去旅行,佢就用旅行去做交換。你只須要提供來回機票,基本食宿,佢就提供性愛服務同拖手仔行街街。而最鬼馬地方係,朋友S…
  • 【真人真事】識到個唔會去蒲既女朋友,其實已經好好 by 熱豆腐仔
    男女之間拍拖,點都會有嘈交既時候。 而好多時都係基於對方同異性有懷疑過份親密既行為,好似成個醋罈子打爆左一樣,成地酸味湧上心頭 。//除左舊知已舊朋友舊同學舊同事之外,往往出現最多異性既,就係Party或者酒吧。…
  • 【重口味真人真事】禁室 · 幼齒 · 血紅色 by 陸子瀧
    AV女優將會長駐在互聯網上,不會消失。…
  • 有咩好得過有馬紀筠做女朋友? by 毛言地
    講外表唔係差,甚至有一種睇片仲靚過睇相嘅感覺(嗱,你唔好話我知你冇睇過),而且一個喺床上面配合度咁高嘅女朋友,冇邊個男人會討厭。講真吖,好多女仔連含都未必肯,仲話要拍片?你今晚準備定瞓廳都可以。你話我咁諗好膚淺咩?有幾多個女仔大叫碧咸靚仔同…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。