「有冇睇神雕㗎?神雕嘅黃蓉好難頂㗎!」

 

我真係得啖笑。

首先,神雕嘅黃蓉個樣仍然係女神級,仲係武林第一美人,一啲都唔輸畀青春無敵嘅小龍女,仲要係生咗三個都係咁。

其次呢,大家喺神雕入面成日以楊過嘅角度去睇黃蓉,但係邊個係佢老公先?係郭靖呀!佢對郭靖好唔好?好到極點。點解佢要拆散楊過同小龍女?因為郭靖唔鍾意囉!因為老公唔鍾意而仆心仆命去做一樣嘢,到最後更加陪住佢喺襄陽城死,仲要臨死前都要千方百計鑄造屠龍刀、倚天劍去留低反元復漢嘅資本,佢咁做係為咗邊個?咪又係郭靖!

所以話,黃蓉作為老婆其實真係世界級,只係唔好畀佢做你伯母囉!

但係啲人係分唔清伯母同老婆同女友嘅。

唔知係咪香港人鍾意搵伯母做老婆呢?定還是搵老婆做伯母?

貴圈真亂呀!

 

關於作者:哲學仔

哲學仔
一條哲學廢青

則留言

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 可否停止歌頌微胖女肉肉女但係貼大波妹? by 白木乩
    其實呢,可唔可以收皮呀?點解唔直接話自己鍾意大波先?鍾意大波無罪架啵。…
  • 英超亞洲挑戰盃後,我唔會再喺香港睇波 by 佚名
    當日利物浦球迷佔壓倒性數量,但行為令人為之側目。當日首場賽事由水晶宮對西布朗,比賽至80多分鐘,南翼看臺球迷居然唱起利物浦會歌!!…
  • 致肥西:男人鍾意微胖唔係淨係鍾意大波呀! by 肥西殺手
    正常講嘅微胖係相對於過瘦而言,話微胖OK係因為女人心目中嘅瘦根本係一個黐總掣嘅水平。女人對瘦嘅定義好多元,黃子華廿年前講嘅「瘦即係瘦減十磅」早就out晒。女人嘅瘦係要:①手臂幼,冇拜拜肉②小腿好似想斷想斷咁幼③背脊要冇肉④個肚冇腩肉⑤大髀唔…
  • 有啲女真係一出聲就知係冇腦。 by 毛言地
    正所為人不可以貌相,就算打扮再MK再摟屌都好,佢為人都可能係正正常常,識落就唔會覺佢有咩問題。但講嘢寫嘢真係冇得呃人,就好似話成班人喺餐廳齋坐(三個定八個食嘢都好啦)仲要屌返人轉頭嗰位「靚女」咁,一見佢嘅語氣同用字就真係完全幫唔落手。…
  • 【hehe】與初戀的「第一次」——又唔係真係咁痛 by 歷史系小賤貨的日常
    我知道我好鐘意呢個男仔,係去到我會想試下,究竟第一次係咩感覺。過往同其他男仔都唔會做全套,因為好想留番比一個好鐘意好鐘意嘅人。果時就諗定左係佢了。佢一月生日,我地諗左好耐究竟去邊玩好,見我未試過去長洲玩過夜,我地就準備BOOK間渡假屋去玩一…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。