【邊度囡囡最好?】我愛台妹

instagram: anan_210

 

日本妹雖然係世界第一,但唔少讀者相信都不諳日文,​就算對住QQ既日本妹都難免無從入手,​但其實係南邊既台妹都不容忽視,​嬌滴滴既聲線加埋姣好既身材係台妹既標誌。漫步台北街頭,各位總會聽到唔少台妹嬌喊:​很好吃唷~​筆者每次聽到都心諗:​好想食喔!(流口水emoji)​比起筆者呢D毒撚,​曾經聽過有勇士用半咸淡既國語搭訕:​我想加你的line,​一語雙關,​嗚呀!

短到冇得再短既短裙,​低到冇得再低既背心,​台妹永遠有種港女去唔到既極端,​著小背心唔會整件TEE打底咁反智,​去沙灘著bikini又唔會長期圍住條毛巾,​有身材既就露出黎益大家,​冇身材既會被自然過濾,​或者咁講,​各花入各眼。

台妹正就正左多左一份落落大方,​平易近人。港男面對台妹,​唔單止溝通方便,​仲容易搵到話題,淨係俾台妹笑下國語唔正都可以笑成晚,​渣佢既line又可以制造幾多笑話。笑笑下大家都放低左心防,​再飲兩杯,​溫柔似水既台妹呢個時候應該已經半卧係你膝上,​任由你上下其手,​欲拒還迎,​仲時不時再發一兩聲嬌喘添,​彷彿不敵你既魔掌,​但又意猶未盡,​索求更多…​去到呢度,​台妹已經唔係純綷既台妹,​而係有某部份已經開始同香港融合,​二合為一,​體現港台之間既友好,​中華民族既共融。

聽人講台妹婚前婚後好唔同,​婚前溫柔體貼,​婚後潑辣橫蠻,​所以,​噢,​其實有咩所謂?

 

【專題:邊度囡囡最好?】

 

關於作者:Ban Na Wong

Ban Na Wong
兒時夢想,警察醫生消防員,講既係幫人救人除暴安良,到而家講既,只剩下數目字。有一種唔甘心,發覺自己比小時候更不堪;坐言起行,給自己一個挑戰。回想當年,願望係成為一個作家;重拾當年,由情趣用品店BLOGGER出發,九唔搭八地向夢想前進。

則留言

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 雞之報應 by 霏子
    二零一四年嘅春天,阿海同阿琪仲讀緊Year_One,阿海仲未識到Miki,同阿琪仲係好friend。嗰一年,佢地見證咗一場悲劇,阿海稱為「雞之報應」。 …
  • 地鐵 by 李天恩
    生活在香港這樣的都市,女孩子們基本上都能從對方的衣著、裝扮、服飾及姿勢態度上得知許多資訊,從經濟狀況到住在哪一區,大致都能看得出來。我瞄了瞄自己的手腕,同時察覺那兩位女孩都偷偷督向我左手配戴著的卡地亞手錶,這隻手錶一般不是我這個年齡的女生有…
  • 我係搞手我係狗(二)——「啲女係咪處?」 by 霏子
    屌,我知你有畀錢,但都唔使咁過份,問埋我啲女係咪處㗎?我班女都係畀同一個價㗎咋,咁佢地係咪又可以要求你有超強御女術呀?呢條友真係當正我係媽媽生。最後,我冇追問佢嚟唔嚟,而佢都係嚟咗。…
  • 罷買萬寧真的可以嗎? by Terence Yun
    或者有一些參考,就是日本麥當勞的經歷。當年因為福喜事件拖累,日本人不再喜歡麥當勞,對其感觀以及服務給予堅決的說不,使日本麥當勞經歷過最嚴重的業務衰退,曾經大蝕347億日元,關掉160家門市,寫下進軍日本45年來最慘的業績。但到去年,該公司業…
  • 世上有種自虐,叫stalk男友和他的前度 by 預妍
    為左可以stalk到想stalk既嘢,可以去到幾盡?有朋友試過開Fakeaccount去加男朋友前度既Facebook同IG,有朋友試過為左搵佢地相愛的經過由男朋友Facebook2015年即係依家碌到去盤古初開,有朋友為左stalk男朋友…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。