八年前嘅今日,我第一次用塔羅牌賺到錢,150 蚊三條問題

 

八年前嘅今日,我第一次用塔羅牌賺到錢,150 蚊三條問題,我到而家都仲記得。

以前中化有一課係講「權威性人格」,我自問從前呢個人格都幾重,對於前輩或者有地位嘅人,態度會不期然變得戰戰競競。

不過,咁多年來,見過嘅客人由某國際公司地區總裁喊住黎問離婚、到中學妹豬好擔心咁黎問學業前途、甚至有撈偏人士黎問官司……我清晰理解一樣嘢,就係人有煩惱,無分界別層次,黎搵我嘅客人全部都係平等一樣的。

雖然咁講好似好囂張,不過亦都係事實喔。理解到呢樣嘢之後,近幾年終於都可以不卑不亢咁面對所有客人了,很天真是吧?(笑)

托這份工作的福,我認識到很多不同行業的朋友,每位客人都有各自的故事,老咗可以同我姪仔姪女講(喂)

嗯……八年了,唔知我會做塔羅做到幾多歲呢?

圖為熟客幫我拍的,我話想出呢個 Status 嘅時候自告奮勇話要影張女強人風照片(掩面)臨近聖誕好多朋友上黎回顧 2017 同埋計劃 2018~

 

【塔羅牌個案分享】

 

關於作者:神婆

神婆
非典型占卜師,唔神秘,無形象,除了鐘意聽客人講故事,夜間興趣係打機睇動漫同撚貓。https://www.facebook.com/FortunaMessage

我有回應

睇完文有嘢想講?入嚟Gööp嘅「輔仁文誌」社群講兩句啦!可以匿名發言﹑即時睇文,輔仁專屬嘅討論空間。

即上iOS App Store/Google Play下載「Gööp」手機程式,碌緊手機嘅讀者可以立即開啟
註冊成為用戶後,輸入社群邀請碼: vjmedia 即可加入,入面見!

則留言

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。