局部地區性政治倫理

 

泛民正契弟一向唔係咩新鮮事,不過呢班粉腸最勁嘅係永遠都可以自己推翻自己仲要唔撚知醜。

上兩年呢個時候,新界東要守住政治倫理所以要投俾本來拎左議席嘅公民黨。

兩年後,新界東要有自己友又唔想俾范國威所以支持工黨。政治倫理?對青政要守政治倫理嘅咩?

泛民唔可以守本土派嘅政治倫理,本土派一定要守泛民嘅政治倫理,唔係就係雞係鬼係共產黨。梁天琦對泛民最大嘅啟示係咩? 唔撚係咩本土派三分天下,而係我無你果六萬票都夠嬴,我駛撚同你講數。

泛民嘅政治倫理就係「政治輪你」— 係政治上輪姦你班香港人,一個姦完你就世代交替新人上陣,繼續姦鳩你。而你班契弟只可以投我,因為我被DQ 我係公義,而其他你真係想撐嘅人,一早就俾泛民搞死曬。

一有補選,就暴露晒呢班人醜惡嘅一面,同你講議席好重要無左就唔得,話建制派係仆街講到自己係聖人。 自己唔勤力就賴建制派資源多,屌你啦,邊有人唔知建制有無限錢? 你未選都知啦下話,知唔知乜撚理叫勤力同誠意?三個星期加埋擺兩粒鐘街站就收皮啦政工作者。

今次班人初選邊個我都唔撚會投,係呀我係唔撚盡公民責任,屌你我盡責係你得益,我又無著數。唔好同我講咩神聖嘅一票,因為民主派班人根本唔撚care 有無你班網上毒撚本土派嘅一票,而投民主派嘅呢票,我唔會再投落去。 呢個社會唔需要多一個泛民嘅順民,而係要有一同班撚樣講:

我而家就係擺明唔撚妥你班泛民呀!我屌你地老母!!!!!!!!!!!!!!!!!!

其實香港係沉撚硬,唔係因為共狗,係因為根本無人支持反抗者 。香港人無欠左泛民班撚樣,而係欠左果堆無光環又俾人拉嘅人,咩72511,雨傘同魚蛋,仲有之前無數個無人理嘅政治犯,香港人欠左呢班人,但無欠到泛民。

補選?民主大局? 你班人慢慢焗飽佢。

 

關於作者:文煮

文火煮蛙

則留言

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 琴日我第1次約PTGF,有感而發(利申23歲男) by losing her was blue
    話說前日放假,無聊係IG到禁下ptgf呢樣野睇下。我就咁睇,行個街,睇場戲,全部都收人幾百蚊個鐘。但我見到個tag有成4萬幾個post。係個刻,我就知道,原來真係有人會幫襯。係到我想講句,多謝哂你班仆街毒撚/9公係到成日頂爛市,做壞規矩,寵…
  • 雞之報應 by 霏子
    二零一四年嘅春天,阿海同阿琪仲讀緊Year_One,阿海仲未識到Miki,同阿琪仲係好friend。嗰一年,佢地見證咗一場悲劇,阿海稱為「雞之報應」。 …
  • TVB 是大到不能倒 by 阿享
    香港有咩企業唔可執笠?公營企業,港燈、中電,煤氣?四大發展商?港鐵?港交所?你依家要我答,通通唔係。TVB先係最香港大唔能夠執笠嘅企業。…
  • 【塔羅個案】你身邊有無日日覺得自己懷才不遇嘅人? by 神婆
    你唔知道自己鍾意、擅長做咩唔緊要,起碼你要話到比我知你討厭、抗拒做啲咩,咁我先可以用最少嘅問題引導到你去較清晰嘅方向;如果你咩都「唔知呀」咁,老老實實,你可能問好多問題都問不出個究竟。 …
  • 點一根煙,記梁天琦 by 程悅
    作為投過他和梁頌恆的新界東選民,我總想找回那夜曾支持他的六萬多人,大家現在是意氣消沉得不欲說話,還是早已恨透他的「懦弱」,變成在連登為他入獄而喝采的人?我寧願相信,大家只是對現實無語,像面對抑鬱病人,了解的盡頭反而吐不出半句安慰說話。…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。