唔係諗住你整份「手作」情人節禮物叫有心機呀?

 

朋友PETER同我講,諗住送個「爆炸盒」比女朋友。嘩!我即刻比敬佩佢嘅眼神:你知啦,又要曬相又要度位,都好花時間嫁。點知佢同我講:「下,上網SEND張相去IG SHOP,比百五蚊就整到啦。」

我發現呢家越來越興自制禮物呢家野:「簡單機關教學」、「輕鬆整心型相」。男人唔想煩,一上網打「創意」、「手工」呢類關鍵字,唔同款的送禮選擇比你揀:「情侶木刻畫」、「乜乜浪漫相片相簿」,比一百幾十,就有份好似好sweet嘅禮物。

但,唔係諗住你買嘅份的情人節禮物叫有心機呀?

搞笑嘅係,呢家情人節禮物越來越「現成」。揀幾張相、比個名,就有份似模似樣的手作禮物。而你女朋友都係一樣上網訂「現成」野,最後成個架都好似放齊一SET,明眼人一睇就知係淘寶翻來的設計禮物。

與其扮有心機自製禮物,不如睇下你另一半有咩需要揀啦!

 

關於作者:茶壺雞

一個喜歡飲熱茶的港女、喜歡到奇怪地方旅遊、仲有喜歡小雞

則留言

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 人失敗到盡頭總要學會打飛機 by 田小姐
    我呢位朋友,大學畢業五年,一個月前搵到一份寫字樓工,月入唔夠一萬。早幾日成班朋友約出黎食飯,呢位朋友就話佢想辭職唔做,自己搞生意。我心諗,搞生意?你連自己嘅生活都未搞得掂喎!於是我就問佢:「你份工好哋哋做咩唔做呀?」佢「唉」左一聲,話:「我…
  • 愛男友,請愛埋佢屋企人 by 小盛女
    「有無人要食麵啊?幫你地夾。」Mike大喊。「使乜幫佢地夾,佢地無手o架?」Brenda黑面說。Mike即時怔了一怔,他從沒想過這麼簡單的舉動會令Brenda爆seed。「都係順便姐,大家一家人,我幫你夾埋喇。」Mike盡量壓抑自己的情緒,…
  • 應如何對待男友嘅朋友? by 小盛女
    晚飯後她又教大家玩大學時O-Camp的集體遊戲,很快便和Mike的朋友們混熟,特別是男性朋友。玩遊戲少不免有些身體接觸,Mike都一一看在眼裡,他最怕就是看到這些疑似抽水的行為,出聲唔係唔出聲又唔係,自己女友又鬼死咁主動,同人玩得鬼死咁盡興…
  • 「我想結婚之後先搞,有錯咩?」 by 樂人
    點會有錯呢,我覺得堅持係好事,o岩架,千其唔好俾佢得手添呀,唔係好快趙完鬆!VV,你要醒水!呢啲咁嘅臭男人,我仲見得少咩!…
  • 【年輕新貴】識打工一定係做半更保安 by 鵝鑾鼻燈塔
    看更呢樣野,做得真係好足,而且唔需要太多體能訓練,單係實踐呢方面抱負,門檻又低,已經贏左。…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。