唔係諗住你整份「手作」情人節禮物叫有心機呀?

 

朋友PETER同我講,諗住送個「爆炸盒」比女朋友。嘩!我即刻比敬佩佢嘅眼神:你知啦,又要曬相又要度位,都好花時間嫁。點知佢同我講:「下,上網SEND張相去IG SHOP,比百五蚊就整到啦。」

我發現呢家越來越興自制禮物呢家野:「簡單機關教學」、「輕鬆整心型相」。男人唔想煩,一上網打「創意」、「手工」呢類關鍵字,唔同款的送禮選擇比你揀:「情侶木刻畫」、「乜乜浪漫相片相簿」,比一百幾十,就有份好似好sweet嘅禮物。

但,唔係諗住你買嘅份的情人節禮物叫有心機呀?

搞笑嘅係,呢家情人節禮物越來越「現成」。揀幾張相、比個名,就有份似模似樣的手作禮物。而你女朋友都係一樣上網訂「現成」野,最後成個架都好似放齊一SET,明眼人一睇就知係淘寶翻來的設計禮物。

與其扮有心機自製禮物,不如睇下你另一半有咩需要揀啦!

 

關於作者:茶壺雞

一個喜歡飲熱茶的港女、喜歡到奇怪地方旅遊、仲有喜歡小雞

我有回應

睇完文有嘢想講?入嚟Gööp嘅「輔仁文誌」社群講兩句啦!可以匿名發言﹑即時睇文,輔仁專屬嘅討論空間。

即上iOS App Store/Google Play下載「Gööp」手機程式,碌緊手機嘅讀者可以立即開啟
註冊成為用戶後,輸入社群邀請碼: vjmedia 即可加入,入面見!

則留言

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。