阿Mo 與soching 注定係一個悲劇

 

我估呢個星期什至呢個月,成個香港淨係會關心一件事。一如既往,只講感情事。

我擔心嘅人係soching(利申唔係鏡粉/collar 粉🌚)。

台灣曾經有一對藝人,同阿Mo soching個case好似。當年鬼哥黃鴻升主動脈剝離猝逝,峮峮就算無名無份都為鬼哥身後事打點一切,實在悲苦

Soching宜家嘅情況就係,如果佢真係夠愛阿Mo,就要照顧佢一世,而兩個都係花樣年華,要捱四五十年捱過世;如果照顧唔黎,就算係和平分手(當你相信真係「和平」先算啦🌚),都會係林曉峰嘅下場,仲要呢幾日lihkg 推咗個post係咁鞭。最壞嘅情況係阿Mo 撐唔住,有冇人會接受到soching 心裏面有第二個無法被取代嘅男人(或者係陰影),同佢開展下一段關係?

唔咁極端,假如佢哋宜家真係共患難而結婚,阿Mo會唔會覺得自己辜負咗人?soching 係咪又真係至死不渝?SHE嘅selina係一個活生生嘅人板,燒傷後就算前夫不離,亦不等於以後會不棄

因為責任而一齊,對未有名份嘅人黎講係一種苛刻。老實講如果soching 真係未玩夠,什至兩位事主本身唔係以結婚做前提,我唔知佢哋以後感情上可以點行落去,咪撚同我講耶蘇自有安排。

但願呢個世界畀多d空間兩個年輕人,去做對佢哋最好嘅決定。

 

作者:偽述家

學生,愛寫文章,偽文青,小試牛刀,尋找共嗚,不定時發稿

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 【遊戲攻略】解鎖二三艘潛艇教學 《Monster Hunter Rise》刷國王獨角仙悶到瞓著 by 滅盡殺手
    早兩日我哋嘅一篇小知識技巧篇入面有提到要盡快解鎖收集道具必備嘅潛水艇,雖然做村任好快就會有第一隻潛水艇,但係要 […]…
  • 《星際啟示錄》全面大解構 by 湯子霈
    (以下內容全面劇透,及粗淺解釋科學理論)《星際啟示錄》(Interstellar)故事簡單,講述人類在地球面臨末日,美國太空總署探索新星球進行太空移民,延續人類文明。不過,全片涉及大量科學及物理常識,即使是理科生也未必完全明白;同時,劇情探…
  • 【Reg Day 攻略】大學新生註冊四件事 by Cube
    不要以為,Reg Day只是單純報到,拿張學生證就完事。這一天是十分重要的,不想留下不愉快的回憶,就要好好準備了。…
  • 港大舍堂次文化雜談(上):迎新與仙制 by 殷琦
    迎新是Hall的大事。…
  • 【憂傷的嫖客】「環保吹」 by 菠蘿
    某天下午,就在我們對一樓一場所集中地進行實地考察的時候,遇見了一行三人、正在「洗樓」的嫖客小隊。所謂洗樓,就是嫖客在一樓一鳳姐集中的大厦,向每個鳳姐單位門口按鐘、逐個審視,直至他們遇上合眼緣的鳳姐,與她們進行交易為止。而這三人有別於一般的嫖…
  • 其實點先算係鍾意一個人? by 小盛女
    其實我都唔係好清楚(嗱唔好打我),不過以下有幾點可以畀大家參考吓。首先,你會乜都想同佢講,就算係啲無聊低能嘢,當你工作上好大壓力或者遇到唔開心嘅事,你都會同想同佢講,因為你知道佢會靜靜哋聽你呻,雖然唔一定會幫你解決到個問題,但係女人要嘅從來…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 223281
Date: 2022-08-01 00:55:05
Generated at: 2022-08-11 10:36:07
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2022/08/01/223281/阿mo-與soching-注定係一個悲劇