誠邀唐英年出任全球改圖苦主大聯盟香港分部永遠榮譽主席

行政長官參選人唐英年先生:

誠邀出任全球改圖苦主大聯盟香港分部永遠榮譽主席

  你好!近日 閣下大宅被揭發違規加建地下娛樂場,頓時令一眾新界原居民的僭建風氣相形見拙,承網絡用語,實在非常霸氣。

有見及此,一眾網民為表揚 閣下的豐功偉績,及紀念只有一千二百名選委投票的香港特別行政區第四屆行政長官選舉中,有參選人鬧出極大醜聞,大家自發將不同圖片、海報、動畫卡通等,加插 閣下及 尊夫人的尊容,看後令人會心微笑,當我回想 閣下當日支持網民改圖,更令我心生無限敬意。

閣下在全球被改圖界的戰績,雖然還未及得上「老屈」伊拉克有大殺傷力武器的小布殊,但在香港已經無出其右,晚生僅此誠意邀請 閣下出任敝會香港分部永遠榮譽主席,共同宏揚敝會宗旨:「被改圖者,應當反省自己為何被人改」。

相信 閣下近日定必事忙,無暇處理繁文縟節,倘若 閣下願意出任,則無須回覆此函了~~~~~~~~:D

敬祝
夫妻和睦 闔家平安!

全球改圖苦主大聯盟
香港分部召集人
容樂其上
二O一二年二月十八日

作者:容樂其

我覺得總編輯都有得出文係常識囉!

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 跟車太貼 by 健吾
    好像今天,由我看到無線新聞的報道,到有線新聞的報道,到我看到張議員把自己的修正案放到網路,我就有好幾個問題,一直哽在喉頭…
  • 我十八歲,打緊份暑期工叫坐枱 by 金魚小姐
    我今年十八歲,剛考完dse。上星期放榜,成績只有十六七分,不夠讀大學,在retake與副學士之間我選擇了後者。我沒有豐厚家底,只是一個行出街跌個招牌會砸死十個八個的那種公屋妹。高昂學費加上漫長暑假,無意中找到一份兼職,寫明非色情非身體接觸,…
  • 關於夜總會的二三事 by 金魚小姐
    客仔方面,一晚坐幾枱,記得既真係唔係好多。所以分享既都係d 令我大吃一驚記到而家既客。最記得我第二日返工,坐左個五十幾六十歲既大叔。佢係退休警察,好記得佢話佢走果時攞左五百幾萬退休金,而家又個個月咬五萬長糧。(難怪就算黑警個名臭過屎渠都咁多…
  • 有無見過人搵工,係完全唔俾聯絡資料人事部? by HR 扮工週記
    無留手提電話號碼,哩樣又係特別咗少少,哩個年代差唔多個個都有手提電話,好多應徵者都會將個聯絡電話寫喺頂頭。講係咁講,但又有啲人會留成幾個手提電話,大佬呀,係咪要小編逐個逐個打俾你,先知道佢邊個開咗機?…
  • 點樣分辨警察係唔係「毅進仔」?前人早有解決方法! by 彼得陳
    「警察份糧,有三份一值在比市民鬧,有三份一值在比上司鬧」。不過之後佢講嘅另一句,反而令我有所思考:「前面有個警察,你都唔知佢學歷咩野,佢心口無寫㗎麻,咁你點知佢毅進(畢業)呢?」。…
  • 開心浩園餐 by BEAR 兒
    老軍裝帶責備地拍拍警犬的頭,把紙袋拿起來說:「對不起,這個餐算是我跟你買吧,不過要麻煩你再走一次了。」…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 3213
Date: 2012-02-18 23:34:56
Generated at: 2019-07-20 07:59:52
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2012/02/18/3213/誠邀唐英年先生出任全球改圖苦主大聯盟香港分部