給乘客的道歉信

原載於:MTR Service Update page

我地想同大家,講聲對唔住。

今日第8日,為句「全力響應」嘅承諾,連日轉載大會宣佈,由主動收集消息,再撮寫成140字的Tweet,講得上屬新聞系課業。另一邊廂,工联会發起怠工;又要唔影響故障消息服務,我地感到好辛苦之餘,仲時不時煩住大家,唔好意思。

林鄭在電視話唔「硬推」,但學校已上緊堂。梁振英喻坐低傾、說理據,但年半前理據已提出,約埋傾你又潛水。吳克儉話教育局唔出教材,但資助左派機構寫書,意即俾錢殺人=/= 有殺人?

ATV話各位市民係「破壞派」,TVB 無講學生已有国民教育File,伴隨終生。好多無Now、唔搭港鐵可免費睇Cable嘅市民,唔知此事已惡劣不堪。也有老一輩,唔理解香港84年後出世嘅一群,已學懂賦權,社會不公就要參與改善,反而政黨仲「懵盛盛」過我地。

退休教授絕食送院、18歲中六女生絕食至暈到、也有家長稱不絕食對不起小孩,63歲的韓老師甚至絕食過百小時,令我地唔敢苟且偷安,何況當日 MTR Service Update 成立,一樣為左反抗政府親手製造的霸權?

請大家原諒我地「一生不羈放縱愛自由」,請大家理解我地咁煩同討厭,請大家原諒我地扣上黑絲帶...對不起各位 (筆者哭鳥)

http://www.youtube.com/watch?v=aaxWN5vITZ0&hd=1

作者:MTR Service Update

MTR Service Update
數碼媒體平台上影子的鐵路公司溝通渠道, 專注於乘客資訊的工作,目的為示範公共事業之應有水準,服務範圍 ➡️metroride.hk/ServiceScope

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 20217
Date: 2012-09-06 11:37:56
Generated at: 2020-02-21 09:06:17
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2012/09/06/20217/給乘客的道歉信