揼骨初體驗

揼骨示意圖

揼骨示意圖

 

第一次到深圳揼骨,就如看電影一樣,場內很暗,大多是男人,本來我只是想按腳,後來不知怎的變成一個男人替我修腳,一個女人替我按腳,另一個女人替我按肩膀。由於小盛女第一次修腳,基於驚死,便淆底一問:「會唔會痛架?」,女人和男人對望,邊奸笑邊說:「唔會,佢(個男人)會服務到你滿意為止,一定很滿意,嘿嘿,不用怕。」唔講由自可,一講我即刻驚到想走,我心諗,修腳啫,點解你地講到好似唔知點咁嘅!?(P.S.此故走甜,大家唔駛咁期待。)

 

我點了一杯凍檸水和一盤西瓜,邊吃邊喝邊看電視,完全跟電影中的大哥大姐一樣,看來很爽,但其實三個人同時服侍我,感覺好覆雜,不太好受,左腳比個男人舉起咗不停刮,右腳因為個女人hea按而無乜感覺,肩膀就比人按到勁痛,好似貼錢買爛銹咁,我諗我都係比較專一鐘意一個人服侍我。按完之後他們各給我一張紙簽小費,每張最少都要圈$20人仔,局住比,頂!後來先知原來可以手寫$10,不過算啦,其實揼完又真係鬆好多嘅。

 

在骨場,無論男或女按摩師都會當你神咁拜,而且非常有禮貌,又會講嘢氹你,其中一個女按摩師用唔咸唔淡的廣東話對我說:「禾雀得香港人刀姣有刺質。」雖然我知道這些都是罐頭文字,即使她對著夏蕙姨,她仍然會讚她很有氣質1,但我還是為此而開心了5秒,奉承的說話男女也喜歡聽,即使明知是假的。連基本的揼骨服務都做到咁足,真係難怪咁多男人都鍾意北上__(可自由創作)。

 

  1. 編按:HAWAI WONG 你講兩句~ []

作者:小盛女

小盛女
80後中環打工妹,誓要追求work life balance的生活,並當一個幸福的食家。FB PAGE:https://www.facebook.com/littlevibrantgirl

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 71455
Date: 2014-05-06 21:07:41
Generated at: 2022-09-28 14:41:31
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2014/05/06/71455/揼骨初體驗