唔好屌亞歷山大老母喇~換個角度世界和平

「亞歷山大老母」老母係香港某論壇鬧得熱烘烘, 論壇一方認為亞歷山大老母將阿歷山大放上Facebook呃Like係唔人道既, 會影響亞歷山大既成長。 他日亞歷山大長大成人, 發覺自己個老母原來係十幾年前放自己上Facebook呃Like, 自己就好似占基利飾演既Truman咁又細到大都俾人當戲睇,而老母就好似天真嬌一樣咁出名, 一時接受唔到打擊, 就會成為阿歷山大心靈裡面不可磨滅既創傷。

 

而亞歷山大老母同埋佢果80萬亞歷山大Fans, 就認為呢D指控係荒謬既, 老母覺得自己個仔係混血兒生得可愛, 放上Facebook並無不可, 況且求其貼張相或者求其打句野都有幾萬個Like, 金秀賢同羅志祥都未必下下得手, 你都咪話唔high。

Fans們又覺得, 我都係鐘意個咁得意既BB者, 有人貼出黎分享幾好丫, 都唔明你班高X仔係度盲反d乜。 個仔係人地老母生既, 人地鐘意貼就貼咖啦, 無啦啦走去檢舉人個Page簡直就係網絡欺淩既港臺版。

 

亞歷山大與狗

 

其實當有d野大家都各執一詞既時候, 點解唔換個角度睇睇?

好似我係養狗既, 有時我都會影張狗狗既得意相放上Facebook, 從來都無人投訴!咁即係點呀? !

無野咖, Facebook既核心價值就係Like & Share,呢個係遊戲既潛規則黎咖喎。

 

「唔鐘意亞歷山大老母既唔駛勞氣咖,當佢貼果隻係狗咪得囉!!!」

 

你理得隻狗同個狗主係咪心理有問題者。

換個角度, 世界和平~

 

作者:犁牛

犁牛
80後,著老西呃飯食既9upper FB page:http://www.facebook.com/mudcow2

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 78746
Date: 2014-07-20 03:52:34
Generated at: 2019-11-22 14:13:34
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2014/07/20/78746/唔好屌亞歷山大老母喇~換個角度世界和平