剃頭?不如射精爭普選啦?都係蛋白質!

雞丁製作

雞丁製作

 

我終於明白為何中共近月來就連愛字頭都不必用,單單一件周融便可殺到所謂泛民主派片甲不留?當閣下看過今天所謂佔中三子及一干大好友攪一場剃頭決志爭普選的鬧劇,你便會明白「殺雞焉用牛刀」這個道理。

今天才決志?X你咩,決志不是你想辦一件事前第一步該做的事嗎?呢三條人佔領佔中光環和鎂光燈差不多兩年了,現在才來決志?而家佔中三……恥就似娶老婆,收哂人情擺完酒影完相攪完一場大龍鳳以後,他才尷尷尬尬扭扭擰擰當眾宣佈:其實人家未決定娶唔娶㗎,等我攪多N場決志會先決定啦。

 

中共有這樣的對手,還需要同伴嗎?

 

當學生哥負隅抵抗共匪打壓,籌備罷課,他們在七月二日時已經以卵擊石嘗試佔領中環(一條街),時至今日,呢班肉麻當有趣的律師牧師老師,卻在玩剃頭佔領道德光環,論無恥論厚顏,佔中三恥,其實不比白頭仆街遜色。

他們由去年一月開始拋出「佔領中環」呢條原是好橋之後,呢班人咖啡嘆過,沙龍攪過,飯局吃過,經費籌過,商討商討再商討……道德高地也坐到屁股痛了,面對中共毫無底線的各式粗暴動員–買人頭簽名遊行、黑客網絡攻擊、假消息抹黑、刀手劈報章總編、指鹿為馬式全天候假普選當真做…… 呢班所謂佔中領袖嘅反應或者反擊係乜嘢?X,竟然係民主黨接力絕食爭普選、無厘頭攪一場Who Fucking Cares的毅行爭普選、登高爭普選,而家頭也剃了,又如何?俾習總見到呢班所謂對手原來只是一班烏合打飛機中老年,佢瞓緊晏覺都淫笑笑醒。

 

呢班所謂佔中核心人物應付敵人的方法,就係冇計,一味等奇跡等天收等中共自己改變…… 又三子又十死士又乜又七,原來全是吹氣公仔,還是達明一派明哥達哥香港先知,一首《十個救火的少年》已經技術性擊倒呢班身段優雅的行動廢人,「徐少驊」這個字號,就請他永世封存,別再意圖式企圖出來再次獻世笑話了,「蔡東豪」三字更加嘔心,一句我恐懼自行拉閘收檔另附明哲保身,轉個頭他還有顏面每星期日在生果報繼續侃侃而談他哲學,彷彿乜事都冇發生過,繼續當他自以為是企管人的文化人。

不過蔡氏肉酸核突,他最多都只是香江第四無恥,梁振英狀元,周融榜眼,佔中三恥,當然是探花。其實在下諗多少少都笑到趴地:如果有個人以剃光自己頭髮去要脅我就範,笑佢憝鳩仲要怕佢嬲,試問望著這些九唔搭八的癡呆兒,我需要笑嗎?

 

夠啦,佔中三恥以及其身邊一眾狐朋狗黨,中共殖民侵略已經不是都市傳說,你們冇心冇膽冇力抵抗,唔該將自己對摺再對摺,靜悄悄我恐懼我誤判我收檔,有志之士要面對外敵,唔會再得閒理睬你們呢班尸位素餐的扮同路人,你們繼續扮對抗卻不沾鍋,將會害死所有已經冇退路卻真心熱愛民主自由的後輩。

 

作者:爽健

爽健
不求聞達於諸侯,只願笑傲賞江湖。

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 【遊戲新聞】新 PS Plus 訂閱服務推出 要補差價兼無訂閱期揀引起爭議 by 滅盡殺手
    有見微軟推出嘅 Xbox Game Pass 大受歡迎,Sony 亦都緊接推出自家嘅訂閱服務,亦即係今日正式上 […]…
  • 《彼岸島》絕對是我人生中看的其中一套最令我無言的漫畫。 by 鵝鑾鼻燈塔
    如果你沒有看過,恭喜你,你的人生是完全沒有任何損失的。這種比狗血更狗血的劇情,永無休止又不斷無限loop的橋段,看了也想把自己雙眼也插盲。簡單來說,主角不論做了甚麼,也無法打死早已不死的吸血鬼之王,只能眼看自己的同伴一個又一個的死去(有時甚…
  • 【BNT-020】為保住工作的女生注射了疫苗 by 柚希
    她解開襯衫最上的兩粒鈕扣,輕輕的向左邊拉下襯衫露出少部分的黑色胸罩跟小麥色的肌膚,教男護士呑了呑口水。「消毒完喇,會有少少痛,忍一忍吓。」「嗯。」Jess緊閉眼睛,憶起工作上的瑣碎事情嘗試分散注意力。「打完架喇,小姐你去休息區坐到紙仔上嘅時…
  • 18年後再次見到中國人,佢露出巨龍打招呼 by 薰華
    首先,我哋要了解下秦漢時嘅人係點坐嘅先。今日我哋會坐喺櫈上面,其實係胡人帶嚟嘅文化嚟,早期華人嘅正式坐姿,就係今日日本人嘅「正坐」,係坐喺地上面嘅,而呢種坐法,冇練過嘅話我真係寧願唔坐。…
  • 老師話同性戀唔啱,應該點答返佢? by 外賣仔
    如果一個「老師」話同性戀唔啱,你哋拍拖係錯嘅,千祈唔好諗住抗衡話同性戀無嘢先,因為呢個「老師」已經預設咗呢條問題,佢啱,但你錯。呢個時候你要先更正佢條問題先,記住,係更正佢條問題先,因為你面對緊嘅對手其實係一個白痴同埋低能嚟嘅,根本對同性戀…
  • 【轉工適用】Reference Check 又黎料啦 by HR 扮工週記
    Reference check 一般會喺個 Candidate 拎咗 Offer 之後做,公司會跟據 Candidate 俾嘅資料,然後向以前嘅僱主查詢所提供資料係咪屬實。不過唔係所有公司都會做,一般某啲特定行業或者有少少規模嘅先會去做。其…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 84662
Date: 2014-09-10 15:23:07
Generated at: 2022-05-26 06:40:40
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2014/09/10/84662/剃頭?不如射精爭普選啦?都係蛋白質!