肖友懷慘?香港人仲慘

 

「呢班廢青成日剩係識反對政府,又攪撚埋啲佔中啊,光復啊,公然破壞法治,最好打撚死哂佢哋就啱架啦!」

「哎呀,懷仔好陰公呀,9年屈係屋企,冇書讀又冇街出,好可憐呀,而家仲話要遣返佢返上去,等人哋骨肉分離,你哋班廢青有冇人性架!」

如果話你知以上兩句說話都出自同一個人把口,你又信唔信吖?反正我就相信了。

媽啊,我真係好撚亂呀,究竟咩係法治?不過我諗我呢啲才疏學淺嘅微生物諗撚到佛誕都諗唔通架啦!姑勿論佔中從來都未發生過但啲廢中……啊,sorry,大部份都係廢老。啲廢老成日都鳩叫支持警察嚴正執法,最好打撚死哂啲公然破壞法治嘅廢青就啱架啦。但近日有條死肥仔開記招自首呢,就咁耐都唔見啲廢老出聲屌佢破壞法治,甚至仲有「大量」可憐呢條死肥仔嘅聲音:「哎呀,陰公囉,屈係屋企成9年呀……」「懷仔真係好慘呀,書又冇得讀……」「……」

結果阿強以一副世外高人嘅姿態走出嚟解答咗我嘅滿腹疑惑:「其實啲廢中……啊,廢老先啱,啲廢老其實同中共無異,甚至有過之而無不及添……」

「大師,此話何解?」

阿強揮一揮衣袖,雙手交叉疊於背後,然後望向遠方道:「喂,中共嘅法治等同人治就已經係公開嘅秘密嚟架啦,但至少佢哋都會做下戲,話俾大家知,自己嘅法院係依法辦事吖。但你望下啲廢老,跟本連掩飾都覺得多鳩餘,總之我鍾意佢就同你講人情,我唔鍾佢就講法治,佔中?我就係唔鍾意你班廢青阻我搵食,最好開槍打死哂佢哋就啱架啦;非法居留?我真係覺得佢好可憐囉,冇書讀,街又唔敢出,真係好慘架,我好有同情心架!」

我若有所思咁望向大師:「所以啲廢老其實係只在乎眼前利益,從而忽略暗藏嘅危機係咪?」

眼見阿強滿意地點頭,我不禁屌咗一聲:「家陣叫你拍成語動畫廊咩,而家個問題係條死肥仔吖麻,咪理啲老而不啦!」

由於阿強嘅弱小心靈受唔起半點粗口嘅咒罵,所以下一秒,佢又去咗玩自閉。不過咁仲好,明明看破世事嘅世外高人呢個角色我做開架麻,無啦啦俾佢搶咗幾個鏡頭!

 

講返條蝗蟲,由自首一刻就打住冇書讀,俾人恰又唔敢出聲嘅弱者姿態現身記招,希望借助輿論去幫自己獲得香港居留權。而且唔知係有心定無意,出席記招嘅一刻,呢個禽畜類生物身穿印有eat, sleep, recycle嘅T-shirt,真係夠哂諷刺。

首先,任得你慘到係香港斷手斷腳吖,早排死咗嗰個無香港身份證嘅女仔,直頭冇埋條命啦,都拎唔到張證,非法居留就早應該掉……送佢返上去啦,講咩我希望我希望,我哋香港人都希望你死返上去,咁以功利主義嚟睇,你一個人嘅離開可以換取極大部分人嘅快樂,仲唔快啲走?

第二,以「呢九年嚟冇的讀書,出街俾人蝦唔敢出聲」作為博同情理由,本來幾work,之但係香港勝在有高登,一條肥仔霸權嘅片即時將受害弱者嘅形容完全破壞。(廢話少講,唔知咩事就睇片啦)再講,佢冇得讀書係佢呀婆害嘅,呢件事係佢哋成家咎由自取,家陣唔係要人哋犯法我哋埋單呀?而且要一個9年冇讀書嘅,正常應該升中一嘅(12歲生物)同一班正常嘅小一學生一齊讀書,基本上就真係得兩個可能性架啫,要不就被排斥至心理失常而自殺,要不就因為擁有係同學中嘅絕對武力而變成恐怖嘅校園欺凌(唔係鳩噏架,荀子都有話人性本惡啦。人類擁有邪念並唔可怕,可怕嘅係擁有邪念又擁有力量嘅人)而好明顯呢條異形生物的確符合呢種恐怖嘅條件。而最最最恐怖嘅係,12歲,一個青少年踩入青春期嘅開始,呢個時候,生理因素好自然對異性產生好奇,加上民智未開嘅力量,一班可愛嘅蘿莉分分鐘成為呢隻異形生物嘅點心。

第三,講到自己如此可憐,但竟然可以肚滿腸肥,難為嗰啲一日返幾份工都只係僅僅夠糊口嘅基層家庭,真係叫佢哋情何以堪。不過要數最可憐嘅都莫過於香港同香港人,香港地咁細,每日俾幾十萬人加喼湧落嚟破壞寧靜;然後八國聯軍都係到覬覦住香港嘅福利,非傭又話要香港居留權,印度煮咖哩個呀星又話要帶埋老婆仔女一齊過嚟;三非又話要香港身份證……施君龍、黃嘉慧,到而家肖友懷,邊撚個唔係犯咗法仲光明正咁入侵香港,然後香港仲要俾美中兩國作政治籌碼……
到香港人,住又冇屋住,買餸又要幫人交埋租,行街…sorry,跟本連街都冇得你行,日日被迫向啲民智未開但拎住一舊舊錢嘅生番卑躬屈膝,下一代被普通話荼毒,政府又日日強姦民意,所謂民主派又係做show賣港賊……
講慘,慘撚得過香港人?肥屍大隻通街恰細路嘅要人可憐,邊個可憐下日日俾政府強姦嘅香港人?

呢條異化生物今日開記招自首求人網開一面一事如果成功,咁香港離人治真係不遠了。好快會出現:「各位記者朋友你好,我承認,我頭先係拎住支ak47去打劫金鋪,仲唔小心殺咗幾個人,但我都係因為冇錢所以先要打劫,殺人係因為佢哋喊而我怕嘈,希望大家包容下,俾次機會我!」「各位傳媒大家好,我想係自首前,向大家交代點解我要強姦嗰個女仔,因為我有生理需要,希望大家體諒同包容,多謝。」

其實我真係極力建議入境處將條異化物種送返家鄉,我咁講唔係想歧視佢呀,而係大家都明架啦,大陸嘅國民教育水平比香港高出咁多,而且毛語錄句句精警,將呢個天生嘅人才留係香港屎片咪盞委屈咗佢,作為香港失敗嘅教育制度下嘅受害者,邊忍心睇住偉大嘅強國後代落嚟受苦呢!

 

 

作者:如影隨風

如影隨風
文字好比一部時光機,而我就係一個想藉住時光機完夢嘅人

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 107338
Date: 2015-05-23 03:24:11
Generated at: 2021-06-16 14:45:04
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2015/05/23/107338/肖友懷慘?香港人仲慘