《618投票風雲》影評

政治 / 最新文章綜覽

林鄭

 

2017政改表決前,建制派離奇集體離場

呢段片一定要放落日後香港國史數碼錦囊,導演編劇演員茄喱啡內鬼笨柒全部人齊,就算未返工嘅皇叔都有戲,好精彩。

 

1) 呢33隻連傀儡都不如的共匪逃兵兩面不是人,一定要被香港人清算。

2) 嗌「點算人數」嘅何秀蘭,姑勿論妳真心定係收唔到風嘅間諜棄子,妳已經完了,工黨搵定2016替身啦,如果你哋呢班包容撚賣港賊仲有人同情嘅話。

3) 現場有幾把男人聲(一時間認唔哂)嗌「唔駛(點人數)㗎啦」,他們臨場發揮正確,做得好。

4) 曾鈺成好戲,計中計中計,佢忠於黨,一生枷鎖,有辱無榮,一世罵名,今日他終於做到一次撒旦先生拯救香港,他朝仙遊,罵名大減,恭喜。

5) 販民唔駛笑,你們都是輸家,你哋呢幾個月來食相難睇到…… 原來對家面皮厚過地殼,準備跳船,你班政治白癡仲戇鳩鳩想賣身「階段勝利」,冇㗎啦,老而保守嘅票嫌你們(扮)激進,八十後打落後生仔憎你哋偽善無恥不比共匪遜色,你們準備15/16兩會選舉被淘汰/被滅黨/被退休啦。

6) 林鄭月娥這個在公眾面前有史以來最黑的面口,不是演技,一定係真跡,牠為了名利權勢,甘心出賣靈魂良知予共匪消費,今天正式身敗名裂,香港第一位女特首夢碎,抵撚死。

 

《2017一定死得》散場,多謝各位收睇。

不過呢套爛片只是香港興衰真人show第一集,香港人自救工程才剛剛熱完身,滾水沸蛀嶺南福地能否避過共匪竊盜香港元神一劫,現在還是未知之數。

 

唔撚係掛!

Posted by Look7s on Wednesday, June 17, 2015

 

作者:爽健

爽健
不求聞達於諸侯,只願笑傲賞江湖。

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 109250
Date: 2015-06-18 17:19:28
Generated at: 2022-07-06 00:33:47
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2015/06/18/109250/《618投票風雲》影評