「咁個西值幾錢?」

女 AV 沖涼 洗澡 花灑

 

話說有次我係香港坐的士,聽到個收音機,唔知咩清談節目,有個聽眾或嘉賓物體同主持對答。

但係我聽唔夠第二句,已經豎起晒隻耳仔,因為個話題好震撼:

「其實……個西……究竟點搵?」

「哦,有好多公司都到呢D,你打個電話去佢地自然會有負責人同你傾……」

主持吸左一口氣:「咁D西通常大唔大?」

「無話咩大唔大,呢D野梗係有大有細架啦。不過大果D,多數都比較多人去……」

我聽到呢到,已經覺得好神奇。首先我坐的士時間係晏晝黎,就算再破禁,成人節目都唔會係呢個時間播掛?仲有,邊有人鍾意大,Instead of 細架?Simply ridiculous!但係好明顯的士司機同我都一樣抖擻住精神,聽落去。

「咁D西講緊真正價錢係點?」主持人毫不忌諱咁問。嘩頂唔係真係咁拎直接呀嘩。

「睇下講緊幾多晚啦。如果一個星期既,會有discount。」傻的嗎?

終於,主持話:「其實營地既野,始終都係搵個好D 做camp 西好D既。起碼玩起黎都舒服D。」

我頂你地班友。Site!係Site!唔係西呀,Auntie!唔識英文唔好講啦,講營地都唔會死既。真係。我當堂笑左出黎,但更啜核既係後面。的士司機,黑眼鏡黑手套,係倒後鏡明顯講左我一望,講:

「呢班八婆……等我正話仲以為有料到。我Hi佢老母今天!」

睇到個的士司機Cool 得黎又帶點失落既樣,我真係忍笑忍得好辛苦。

 

 

作者:鵝鑾鼻燈塔

鵝鑾鼻燈塔
前高登講故人。現為廢中。努力抵抗中年危機中。FB PAGE:https://www.facebook.com/Ellan.Ou/

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 131029
Date: 2016-04-10 17:52:28
Generated at: 2022-09-30 14:03:50
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2016/04/10/131029/「咁個西值幾錢?」