每次我見到有靚女著呢幾款涼鞋,我都會會心微笑

 

夏日為大地帶來美腿,但每次係街上見到d有幾分姿色既靚女著包括但不限於圖入面幾款涼鞋,我都會會心微笑,係笑佢地呢d支那女人不知不覺流露左佢支那人既身份同村姑搬既品味~~

我曾經同男性友人討論過呢個問題,佢當時大聲疾呼:「屌!你又唔係屌佢對鞋!法官大人問你有得屌你屌唔屌?!」 當時我都覺得當頭棒喝,但當我返到屋企深思完呢個問題既時候,我拎起部電話whatsapp同佢講:「唔屌~」

撇開港中矛盾,一個外表有七八分豔麗既女性,竟然錯配一對村姑味既涼鞋,須知道涼鞋款式千變萬化,有型格配搭黑色趾甲油既、有綁帶女神飄逸feel既、有珠片華麗誘發成熟女人味既、有casual跳脫可人既、有簡約斯文配長裙既,每一種都可以襯托唔同既可愛女人。 唯獨有人選擇村姑味尤其係支那女人。

咁即係除左佢出生地出現問題之外,佢既品味出現左嚴重問題,更甚既係呢種重口味女人好多時唔會配搭錯一樣野,例如有d會無啦啦配對三個骨蝦肉色或者白色絲襪。絲襪呀! 男人或多或少都鐘意絲襪,但三個骨絲襪簡直係恐怖,我唔知點形容sorry。 又有d唔配絲襪但配搭大量白色死皮……令我諗起一條片入面死皮變芝士焗pizza,shit!!! 喂阿哥你著得涼鞋就磨一磨d死皮先啦,有d廿歲出頭已經結埋繭,我明你地係農村做粗重野辛苦但著涼鞋批走死皮是常識吧!就等於你著低腰褲都會襯低腰底褲或者t-back啦!

由此可以合理推斷呢d支那女人多數係皮膚粗糙、不顧個人衛生、品味惡劣,就算幾十八廿二、外表幾秀麗冷豔,骨子裏都係小農DNA,金玉其外,敗絮其中。

夏天黎到,大家不妨係遊客區留意有無呢種觀音頭掃把腳既人係附近俾你恥笑下~~

 

作者:犁牛

犁牛
80後,著老西呃飯食既9upper FB page:http://www.facebook.com/mudcow2

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 132718
Date: 2016-05-04 03:21:15
Generated at: 2022-07-07 04:05:48
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2016/05/04/132718/每次我見到有靚女著呢幾款涼鞋,我都會會心微笑