【破綻百出】前遵理名師Oscar Ma 油膉味舊花生翻炒,大家仲食唔食?

 

上個月炒到好熱,擺左咁耐膉膉地既Oscar Ma 花生好似有新料流出,但睇來不少讀者都怕左黃麴霉毒,唔敢亂食舊花生。

ANY 肥,為左CLICK,我地素來無底線,既然係咁,不如簡單D 整合下單益花生。

 

話說有署名Terry Chan 的FB 用戶,以「有人走數」為由公開一段聲稱「100%製成品」,字裡行間暗示之前指控Oscar Ma 始亂終棄的影片及Whatsapp 紀錄是他的傑作,他的影片可以睇睇以下POST。

 

 

咁總編好友(好似係),上次篤爆Oscar Ma 相片得幾十kb 的Cheung Ka Chun 又發現關鍵破綻……

 

 

原來左右機文字的標點符號全半形並不吻合,睇來Terry 君的製成品都未盡完美。

 

另外,有網友發現,之前Oscar Ma 的FB 並不會顯示TAG 了他的POST,近日卻能顯示相關帖文。其中當然包括Terry Chan 的爆料影片。

 

唔知大家睇完呢D 片又有咩感覺呢?

 

之前事件始末可按此連結

作者:白木乩

白木乩
聽聞係總編分身,專用來出D 與總編身份不符既膠文

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 135462
Date: 2016-06-06 20:29:26
Generated at: 2020-02-22 00:21:34
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2016/06/06/135462/【破綻百出】前遵理名師oscar-ma-油膉味舊花生翻炒,大