不能避雨亭2.0

 

本人呼籲葵青區議會,所有區議員必須強制驗腦

我早排先問候過圖中黃圈嗰個「不能避雨亭」」,日前呢個車站紅圈位置被圍起來做咗一兩個星期工程,我以為今次應該係起緊「可以避雨亭」喇卦。

垃圾政府俾你估到,佢就唔係食神。

今日呢個站重光,丫屌,紅圈竟然多咗個「不能避雨亭2.0」!嚴格嚟講呢舊新垃圾應該叫做「不能避雨亭 克隆版」,因為佢同黃圈嗰塊大件垃圾係一·撚·樣·㗎。

批呢單「善政」嘅嗰班冚家扲肯肯定係閉門造車,牠們肯撚定完撚全冇考察過呢個向東嘅露天車站,如何建亭才能令朝早peak hours時排隊嘅人能真正享用牠們的「善政」。

一件眼冤唔夠,俾夠兩件你,呢兩塊垃圾就似港共十九年縮影:你班港燦鬧董建華垃圾?老懵董就塞多件梁匪振英俾雜總,港燦皆知梁匪四年不撚知所謂?梁匪就令佢成個雜耍班子充斥更多垃圾去「滿足」港燦咁鍾意屌柒苟官嘅願望,正所謂蚤多不癢,一個國家俾啲威人攪到痕慣咗,「痕」就智係新常態,人形蜈蚣惡性循環沈淪下去。

獻世派以無限資源+做票名正言順咁主宰區議會,一班無能無心嘅人以鳩做心態去「建設」香港,就似一國兩制呢個權力來自中共嘅荒謬制度,一大票董賊梁匪冚家鏟愈鳩愈得中共賞識,「不能避雨亭」事小,「不能通車膠鐵」「不能連接港豬大橋」「不能起機機場跑道」「不能用水鉛水邨」「不能廉政嘅公署」,沒有帶民智嘅民主制度克制權力呢頭猛獸,坐擁絕對權力令竊權者絕對腐化,已經係阿寶都懶得再出場嘅常識。

現眼報?咪報喺以為「政治關人隱事」嘅各位身上囉。

苟官繼續竊用國庫資源,離地萬九幾呎成功爭取「不能避雨亭」,政渣劣績也是「政績」,做柒事也是「做事」,呢個就是新·香·港。

 

作者:爽健

爽健
不求聞達於諸侯,只願笑傲賞江湖。

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 138300
Date: 2016-07-15 14:32:32
Generated at: 2021-11-27 16:20:36
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2016/07/15/138300/不能避雨亭2-0