梁天琦抵死?你個腦裝屎架?

政治 / 最新文章綜覽

 

認真賤咀 梁天琦抵死?你個腦裝屎架!-01

 

之前忙到仆街,都仲要爆單梁天琦入唔到閘出嚟。過撚咗咁多日,好多野都比人寫過,但竟然仲會見到班仆街港豬(不分藍黃)係度話『抵撚死啦咁激進』『咁港獨係唔啱嘛有咩問題』!你班撚樣個腦裝屎架?

我知!我知你地一定會話「我討厭政治」乜乜柒柒!你唔鐘意就unfollow 個 page!比D咁撚豬嘅人睇我寫廢話我都覺得對唔住自己!Del 就Del,I Don’t Fucking Care!但如果你仲有少少腦,仲想搵交嘈就唔該睇埋落去!

 

【如果港獨係犯法,你咪等佢犯法果時拉鳩咗佢囉】

一日未犯法,一日個人都係冇罪架喎。唔係!嚴格嚟講,係一日個法官未判佢有罪,佢都係冇罪架喎!你睇下年中幾多高官二世祖打甩D乜柒強姦非禮罪。法律上『朱經緯到而家都冇打人』、『689到而家都冇收過5000萬』架喎!

 

【你只係個鼻屎咁細嘅選舉主任,當自己做撚埋法官呀】

選舉主任只係一個底線旁証!要做嘅只係跟據一條set好咗嘅線佢判斷「in」定「out」,至於佢點in、有冇越位、入波之後有冇除褲,通通關你撚事呀!你班公務員平時O多陣T都嘈生晒,突然間理咁多職務以外嘅野做乜鳩!數齊幾張form就放行啦仆街門口狗!

 

【佢贏唔到就唔比佢選,你都溝唔到女點解唔閹咗你?】

而家唔係一定要佢贏,如果港獨真係咁少眾,嘈乜鳩姐,咪比佢去選然後大比數落敗等佢番去收收皮囉!而家係連輸嘅機會都唔比佢呀!照班港豬嘅邏輯以後可以帶定把較剪係身,係街見到邊個樣衰就可以同佢講『我覺得你條撚都冇用架啦』然後閹撚咗佢係咪?

 

【有人信梁天琦唔推港獨,梁天琦就仆咗街啦】

梁天琦先係最驚你信佢唔推港獨!咁又點?好似D犯刑期夠,就算你明知佢一出去就隊冧仇家你都要放!你鐘意咪搵人24小時跟蹤佢搜集證據,雖然好仆街但吹你唔漲,而唔係唔比佢選!

 

【而家唔係港獨唔港獨嘅問題!係程序公義嘅問題】

乜撚野係程序公義?就係只要你一日係球證,即使你係皇馬死忠粉,就算巴塞入第一百球你都要判佢入!

 

【今日港獨係偏激,第日雙普選係偏激,再之後個黨名有民主兩個字已經係偏激】

E個唔係滑波謬誤,唔係危言聳聽!而家個政府不惜破壞成個程序都要阻止梁天琦入閘,當政府做野已經唔在乎客觀政據,「我認為」都可以成為理由,用「一男子」意志決定乜野得乜野唔得有幾出奇?

推一舊石第一步一定係最難,當推到斜波所有野都會自然而然咁發生。而家唔再係溫和激進之爭,唔係本土泛民之爭,係政府同正義之爭呀!我知好多人睇到E度會鬧我左膠,但一事還一事,我唔理平時係其他問題上其他黨嘅立場有幾左有機膠,係E件事上冇妥協嘅餘地,下一個就輪到你!有D人入到閘有D人入唔到閘,已經好明顯係「分而治之」嘅一步。再係咁自己人打自己人只會益咗689。

 

 

作者:賤咀男

賤咀男
賤咀唔賤格,幫你講出你心入面想講唔敢講果句,男人內心最真(賤)實(咀)想法。『純屬主觀 絕對偏頗』

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 【遊戲攻略】解鎖二三艘潛艇教學 《Monster Hunter Rise》刷國王獨角仙悶到瞓著 by 滅盡殺手
    早兩日我哋嘅一篇小知識技巧篇入面有提到要盡快解鎖收集道具必備嘅潛水艇,雖然做村任好快就會有第一隻潛水艇,但係要 […]…
  • 「媽劇停」之苦 by 小盛女
    最緊忙緊咩?忙緊請人,你無睇錯,我終於可以請人喇!唔使再一個人頂晒所有嘢,好感動!起初我滿心歡喜,以為會有好多CV send過嚟,點知原來10份都無,仲要有幾份係印度人,我唔係歧視佢地,只係唔識中文真係搞唔掂,好難勝任「媽劇停」嘅工作。…
  • 【邊度囡囡最好?】日本妹世界第一 by Ban Na Wong
    日本妹擁有純潔既氣質,動人既笑容,楚楚可憐既眼神,返到屋企會同你講「哦街li」,較埋熱水俾你沖涼,煮好飯等你食等等,嗚呀真係頂唔順,好想..........以上呢D,日本妹稱之為女子力…
  • 香港警察的政治智慧 by 健吾
    當時特首梁振英叫盧偉聰向習近平交代香港犯罪率情況,盧偉聰即說道:「現在我們的犯罪率是1978年以來最低的一年。」習近平指出香港社會情況變得複雜,人口亦愈來愈多,但犯罪率反而有所下降。盧偉聰答道:「要感謝我們內地的公安部對我們的支持,沒有他們…
  • 《彼岸島》絕對是我人生中看的其中一套最令我無言的漫畫。 by 鵝鑾鼻燈塔
    如果你沒有看過,恭喜你,你的人生是完全沒有任何損失的。這種比狗血更狗血的劇情,永無休止又不斷無限loop的橋段,看了也想把自己雙眼也插盲。簡單來說,主角不論做了甚麼,也無法打死早已不死的吸血鬼之王,只能眼看自己的同伴一個又一個的死去(有時甚…
  • 【轉工適用】Reference Check 又黎料啦 by HR 扮工週記
    Reference check 一般會喺個 Candidate 拎咗 Offer 之後做,公司會跟據 Candidate 俾嘅資料,然後向以前嘅僱主查詢所提供資料係咪屬實。不過唔係所有公司都會做,一般某啲特定行業或者有少少規模嘅先會去做。其…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 139764
Date: 2016-08-05 18:46:53
Generated at: 2022-07-02 04:25:37
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2016/08/05/139764/梁天琦抵死?你個腦裝屎架?