抗共護友,義不容辭

政治 / 最新文章綜覽

壹週刊:本土民主前線成員梁天琦於太古站被親共人士挑釁及搶手機

 

Shame on HK. Shameless for pan-Communists. 呢段片見證住親共嘅特權,還有反共嘅代價。

可恥嘅時代自有可惡嘅匪類,中共-港共呢台超級國家機器壟斷香港公權力,財雄勢大,多少為權為利的人渣契弟唾涎,騷擾反共人士呢啲嗱渣事早已不必自己出手,自有敗類代勞,呢種國安系統泯滅異見嘅極權專制已經成為風土病,威脅每位不投共的人的日常生活。

梁天琦已被律政司暴動罪追殺,身邊還有無日無之嘅共匪跟蹤和挑釁:

還手=港共「依法治國」入多兩條罪

唔還手=販民左膠共匪口頭恥笑「唔勇武」

報警=乜你仲咁天真以為公安會真·維護法紀?

不與流氓糾纏=販民+親政權人士取笑

當事人真是俾唔俾反應都是死。

 

極權政府亟欲摧毀一個人生活的時候,是冇底線兼敵我矛盾的,梁君一介大好青年,由新年魚蛋革命前後被跟蹤被人身騷擾到被篩選剝奪政治權利,今日被嘍囉欺侮,誰人被共匪看上,隨時麥當勞都不敢僱用,以國家機器摧毀任何人的一生,正是無賴政權的拿手把戲。

睇下片中那些港鐵職員,一味阻撓梁氏,卻毫不制止那頭兩腳大公報人渣的挑釁和動作—-看看世界幾公平?舔共有特權,自衛無尊嚴,法治?哪有法?你老母。

誰控制筆桿,誰便控制愚民蠢眾,壹傳媒這片段絕不可能完整登陸CCTVB和on.cc,懶於從網媒尋找真相的所謂沈默大多數香港人最後只會接收到「梁天琦港鐵站打人」「正廢青攪亂香港」「呢啲打靶仔唔死都冇用」「而家啲大學生垃撚圾」之類的平行時空偽真相,共匪在香港坐大,普遍香港人對公義冷漠、名利失節、是非敷衍、政治無知,孵化出不以出賣香港為佞的賣港賊。

人人投共年代,冇人再係孤島,如果你下次遇到咁嘅事,咪掛住一味手機當武器,一定要出手協助被共匪騷擾嘅任·何·人,呢個荒謬時代繼續食花生,我怕你早晚哽親。

 

作者:爽健

爽健
不求聞達於諸侯,只願笑傲賞江湖。

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 140361
Date: 2016-08-14 15:26:39
Generated at: 2021-11-27 15:55:22
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2016/08/14/140361/抗共護友,義不容辭