為撐慢必,香港彩虹俾錢中資同志交友APPS 落廣告?

政治 / 最新文章綜覽

陳志全 GRINDR 新界東

 

所以話呢,做人冇公關就死得人多。其實出得黎做野十年八年,個個都知,人人都係雞,沒有誰比誰更高尚。但係好多時呢,係網路睇,呢幾年泛民既人好中意呢,話人地「收共產黨錢」。雖然佢地冇提出過任何證據,但佢地好似覺得咁講呢,就會鏗鏘有聲咁。

好似早排,《100毛》好勁啦。D人睇唔順眼 100毛既,就會話佢地係收共產黨錢既。因為佢地有10%股權係萬華集團,而萬華就係共產黨錢,所以所有同 100毛有關既人,好似鄺俊宇、健吾、墳總果D,都係收共產黨錢啦。

但係呢,hk01 一出,係人都知係咩錢咩資金啦,左膠見錢分畀佢地,咪個個笑笑口,嘻嘻嘻咁腿張開寫囉。有咩所謂?錢就唔認人既,錢係自己個袋,梗好過係人地度架。

但去到選舉,玩法就唔同啦。香港表面上仲係有規有矩,所有野要清清楚楚既。最近呢,隨緣(利申:直男)既基友就話阿慢必陳志全,日日想告急又唔敢告急:「因為佢一告急,新界東死長毛同張超雄,佢就要負好大責任。喂阿哥,你整死革命烈士同埋工黨清泉,慢必邊擔當得起呀,於是,佢就係Grindr度賣廣告啦。」

隨緣就冇果個Apps,叫朋友截圖睇下啦?嘩,屌你,最後一句:「由香港彩虹支付」?香港法例訂明只有候選人同選舉經理可以招致選舉開支,我就唔知呢個講法係乜玩法喇,可能人地當捐獻處理?NGO 都要接受捐獻,自己又捐錢俾政客?唔知團體董事會點諗呢?哈哈哈。

呀,仲有,根據2016年1月既報道,中國崑崙萬維公司收購全球最大的同性戀社交網站Grindr 60% 的股份,而係4月已經完成正式收購。即係話,Grindr呢個同志交友Apps呢,就係由中資掌控架啦。泛民左膠冇底線到咩地步呢?為左錢,可以寫維穩紅色網媒,為左當選,NGO 俾錢賣廣告去中資交友Apps,為左選舉,其實個個都係雞,有咩咁大不了。

 

(同區候選人請參閱選舉事務處

 

作者:隨緣

八十後公關公司小卒一名,渴望有一天,只是有人按讚,我就會飽。

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 141615
Date: 2016-09-01 14:01:06
Generated at: 2021-06-24 20:55:28
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2016/09/01/141615/為撐慢必,香港彩虹俾錢中資同志交友apps-落廣告?