有無人同我一樣好想睇香港警察佔領龍和道? :(

 

香港係又自由又民主嘅城市(好似係),警察見到同袍被判囚,同仇敵愾,想上街,我覺得應該多多鼓勵。

當日曾健超襲警(已被定罪),七警「執法」拉佢埋一邊,打到變豬頭,事發地點就係喺龍和道附近,就係源於警察想制止雨傘革命佔領龍和道,然後用不合乎比例的武力追打示威者。

 

正所謂喺邊度跌低就要喺邊度起番身,香港警察文成武德,保護香港戮力執法,邊有可能會被判罪,明明「你地無做錯到」,唔可以被黃屍咄咄逼人㗎。

就咁認衰仔一舖?咁拜開關公嘅香港警察以後點出來行?

 

龍和道係香港島東西交通要道,佔領左,香港島交通就癱瘓㗎喇,喂,要俾律政司背後嘅香港政府睇下,民意喺邊面!

上街,同愛一樣,唔好齋講呀,做啦!

唔做正契弟:(

 

作者:白木乩

白木乩
聽聞係總編分身,專用來出D 與總編身份不符既膠文

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 153167
Date: 2017-02-17 18:00:04
Generated at: 2020-02-17 02:37:40
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2017/02/17/153167/有無人同我一樣好想睇香港警察佔領龍和道?