大陸嘅溫泉就留番俾最濕鳩嘅大陸人浸啦,有少少錢嘅陸哩都去左日本了

 

陳謬波:叫人北上浸溫泉,唔使去日本咁遠

陳謬波認為若可做好香港與與珠三角西邊的交通配套,不排除有港人會選擇到肇慶及江門等地退休,「會唔會有啲人覺得,佢個樓價只係我哋嘅幾分之一,甚至個別嘅地方,十份之一,會唔會住喺嗰度嚟依度返工都係一個諗法呢?」他又鼓勵港人多到珠三角走走,將來可選擇到恩平浸溫泉,「唔使去到日本咁遠」。

貴姓呀陳生?乜又係你呀?沒有民主,何來民生?由發展局到財政司,經營劏房剝削窮人的港共政府第三把交椅陳謬波,話咁快就不仁者而居其位五年,聽完佢日前呢番新鳩噏,你想屌柒佢嗎?唉,真係屌佢都屌到缺氧。

每逢港共尻官鳩噏,其實用姑蘇慕容拿手絕活:以彼之道還施彼身 就夠。

恩平浸溫泉?好呀,陳謬波你冚家會唔會去?幾時去?去幾耐?最好你班冚家富貴喺恩平浸到冚家富貴,香港人就歡喜。

TSA對學生好?好呀,吳克儉你冚家子孫有冇考?幾時考?成績係咪好撚好?最好你班冚家富貴子孫喺考試考到冚家學業進步,香港人就歡喜。

又唔減差餉又要市民俾丟垃圾費?好呀,黃錦星你冚家需唔需要俾?幾時俾?俾幾多?最好你班冚家富貴俾香港人一人一袋五蚊餅狂丟,香港人就歡喜。

 

 

高鐵呀港豬噢大橋呀對國家好香港好乜乜七七?好呀,張炳良鄭汝樺你班冚家會唔會坐?到時估錯哂你揹唔揹鑊?點樣揹?想點死?最好你班冚家富貴破產賠庫房然後切腹自殺冚家富貴,香港人就歡喜。

鉛水延年益壽?好呀,林鄭月娥你冚家會唔會日日飲?幾時飲?飲幾多?最好你班冚家富貴有情飲鉛水飲到冚家飽肚,香港人就歡喜。

貪瀆半億?企圖下令謀殺示威者?自己留低行李要成個機場俾你特權?好呀,梁匪振英你冚家幾時死?幾點死?想點死?最好你班冚家富貴快啲冚家富貴,香港人就歡喜。

賣白粉嘅人尚且虎毒不食兒,港共呢班撚頭鳩官合力煮兜屎質香港人食,自己卻收住公帑冚家遠走他方,祝牠們壽與天齊同時百病纏身,嗱,呢啲就公道啦。

浸終囯化學毒素溫泉?睇來陳謬波未浸都殘已腦。

 

作者:爽健

爽健
不求聞達於諸侯,只願笑傲賞江湖。

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 158158
Date: 2017-04-24 15:37:17
Generated at: 2021-10-28 03:04:24
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2017/04/24/158158/大陸嘅溫泉就留番俾最濕鳩嘅大陸人浸啦,有少少