大陸嘅溫泉就留番俾最濕鳩嘅大陸人浸啦,有少少錢嘅陸哩都去左日本了

 

陳謬波:叫人北上浸溫泉,唔使去日本咁遠

陳謬波認為若可做好香港與與珠三角西邊的交通配套,不排除有港人會選擇到肇慶及江門等地退休,「會唔會有啲人覺得,佢個樓價只係我哋嘅幾分之一,甚至個別嘅地方,十份之一,會唔會住喺嗰度嚟依度返工都係一個諗法呢?」他又鼓勵港人多到珠三角走走,將來可選擇到恩平浸溫泉,「唔使去到日本咁遠」。

貴姓呀陳生?乜又係你呀?沒有民主,何來民生?由發展局到財政司,經營劏房剝削窮人的港共政府第三把交椅陳謬波,話咁快就不仁者而居其位五年,聽完佢日前呢番新鳩噏,你想屌柒佢嗎?唉,真係屌佢都屌到缺氧。

每逢港共尻官鳩噏,其實用姑蘇慕容拿手絕活:以彼之道還施彼身 就夠。

恩平浸溫泉?好呀,陳謬波你冚家會唔會去?幾時去?去幾耐?最好你班冚家富貴喺恩平浸到冚家富貴,香港人就歡喜。

TSA對學生好?好呀,吳克儉你冚家子孫有冇考?幾時考?成績係咪好撚好?最好你班冚家富貴子孫喺考試考到冚家學業進步,香港人就歡喜。

又唔減差餉又要市民俾丟垃圾費?好呀,黃錦星你冚家需唔需要俾?幾時俾?俾幾多?最好你班冚家富貴俾香港人一人一袋五蚊餅狂丟,香港人就歡喜。

 

 

高鐵呀港豬噢大橋呀對國家好香港好乜乜七七?好呀,張炳良鄭汝樺你班冚家會唔會坐?到時估錯哂你揹唔揹鑊?點樣揹?想點死?最好你班冚家富貴破產賠庫房然後切腹自殺冚家富貴,香港人就歡喜。

鉛水延年益壽?好呀,林鄭月娥你冚家會唔會日日飲?幾時飲?飲幾多?最好你班冚家富貴有情飲鉛水飲到冚家飽肚,香港人就歡喜。

貪瀆半億?企圖下令謀殺示威者?自己留低行李要成個機場俾你特權?好呀,梁匪振英你冚家幾時死?幾點死?想點死?最好你班冚家富貴快啲冚家富貴,香港人就歡喜。

賣白粉嘅人尚且虎毒不食兒,港共呢班撚頭鳩官合力煮兜屎質香港人食,自己卻收住公帑冚家遠走他方,祝牠們壽與天齊同時百病纏身,嗱,呢啲就公道啦。

浸終囯化學毒素溫泉?睇來陳謬波未浸都殘已腦。

 

作者:爽健

爽健
不求聞達於諸侯,只願笑傲賞江湖。

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 【遊戲介紹】耍帥動作射擊遊戲 《Gungrave G.O.R.E》無限子彈變型棺材爽爆殺敵 by 五木
    主打耍帥和爽爆的動作遊戲,除了《Devil May Cry》外,還有另一個系列《Gungrave》(銃神)。新 […]…
  • 【憂傷的嫖客】「環保吹」 by 菠蘿
    某天下午,就在我們對一樓一場所集中地進行實地考察的時候,遇見了一行三人、正在「洗樓」的嫖客小隊。所謂洗樓,就是嫖客在一樓一鳳姐集中的大厦,向每個鳳姐單位門口按鐘、逐個審視,直至他們遇上合眼緣的鳳姐,與她們進行交易為止。而這三人有別於一般的嫖…
  • 十全女生續集:這些女孩那有這麼完美(麥明詩、彭匡怡、李海瀅、湯振玲) by 無神論者的巴別塔
    其實十全女生構思,係源自《火鳳燎原》「十全呂布」,加上有人以十項優點黎形容石臻善,貪玩之下才用呢種形式寫落去。不過要從每一位女性都找出十個優點實在有點勉強,所以今次決定拋開呢條規則寫得輕鬆啲。…
  • 《鋼鍊》「等價交換」根本不是真理 by 方潤
    很多人提及《鋼》,都是提及等價交換原理,甚至以為《鋼》就是教人等價交換,其實是大謬。因為《鋼》的每一集都有這段開場白,由主角兩兄弟讀出:「人不作出犧牲,就不會得到任何回報,想得到一樣東西,就必須付出同等的代價。這就是煉金術的基本原則 - 「…
  • 語言陷阱(上):闕義、歧義、含混 by 楊梓燁
    這種因為語法結構的問題,而造成一個語辭(詞語、字、句子)在某語境裡有兩個或以上的意思,便叫做「語法歧義」。這種歧義的其他例子,例如有「求學不是求分數」,可以理解成「求學,不是求分數」,又可以開玩笑地理解成「求學?不,是求分數!」。又例如算命…
  • 【隱世清幽】愉景灣橫山徑 by 白恩樑
    愉景灣横山徑無咩人行(一個山客都遇唔到),可能唔出名又唔係上山頂KILL BILL,夠野外、難度低、唔係鋪晒石屎但又好好行,真行山徑,唔係咁多,要感謝管理員維護得呢條山徑好好。…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 158158
Date: 2017-04-24 15:37:17
Generated at: 2022-11-26 23:32:32
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2017/04/24/158158/大陸嘅溫泉就留番俾最濕鳩嘅大陸人浸啦,有少少