支聯會不如全面電子化,搞埋網上悼念

政治 / 最新文章綜覽

 

一年容易又春祭,支那⋯⋯Sor9ry,第廿八屆支聯會一年一度周年善信大會暨哭喪音樂會暨煲蠟運動會即將又喺維園舉行,入場費用全免,香油錢若干,雞蛋六隻,糖呢就兩茶匙,仲有幾滴眼淚添,念力建設民主終囯,老幼咸宜到呢。

支聯會各愛囯中年老年怕大家鬧牠們冇與時並進,今年牠們直情窩心咁為善信貼心——手機show蠟燭嘅燭光煲蠟大會,支聯會面書免費下載,善男信女既可環保煲蠟,唔怕滴蠟整親手仔,仲可繼續傳承支那會光說不練念力爭民主,一張 jpg 就可滿足你三個願望,抵屌到不行。

得罪講句,呢班半世事業都花在「平反六四」的永續社渾家,真是香港史上最無賴最厚面皮的政棍,牠們永遠留在安全地帶嘴炮爭民主,廿八年前支那會同人所謂義憤填膺支持北京學運,其實只是牠們提倡「民主回歸」秒殺破產的遮醜布——假如北京學生竟然靠絕食和唱歌推翻中共專政,假如全終囯十萬萬人竟然會因為大學生性命而揭竿起義,假如中共是吃素的不會上膛也不懂開槍,假如北京學生成功建立民主中國,那個中國有民主,香港就有民主,1997就不是死期,民主就是萬能藥,王子公主從此快快樂樂地生活下去——這些假如,我們現在重溫都覺癡撚線,為何呢班尚在消費北京慘死學生冤魂的賤人還夠膽厚着面皮繼續攪「六四晚會」。

都係嘅,支那會已經毫無政治能量,除了每年躲在「六四」神主牌後面,妙手空空賺取善信們幾球港紙,之後繼續尸位素餐苟且偷生下去之外,民主終囯?咪同「反清復明」一撚樣,口號嚟嘅啫,你唔係當真下話?

話時話,既然講開環保,less is more,支那會呢壇白攪廿八年一事無成嘅周年煲蠟大會絕對不環保——白煲嘅蠟、白燒嘅衣紙、白流嘅淚、白出嘅汗水,仲有幾代天真到喊嘅善信青春,港共食環城管都曉推薦「網上追思服務隨時隨地以電腦或手提電話在先人的紀念網頁內獻上鮮花祭品,與及抒發思念之情」啦,支那會浪費咗香港人人力物力咁多年,拜託,不如貴會也電子化吧,大家會在網上掛念你的,感謝。

 

作者:爽健

爽健
不求聞達於諸侯,只願笑傲賞江湖。

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 160467
Date: 2017-05-27 04:58:29
Generated at: 2021-10-28 04:33:39
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2017/05/27/160467/支聯會不如全面電子化,搞埋網上悼念