鳩噏邊緣化,賣港無極限

政治 / 最新文章綜覽

張建宗:若無一地兩檢香港或被邊緣化

 

喺香港做一頭苟官真係易過行乞,一味情緒勒索+講大話當飯食就夠。

「香港唔點點點跟唔上終囯改革開放呢架啦,邊緣化呀,冇運行啦,好撚驚呀,啲反中亂港販民議員唔好阻住香港發展啦」,如此廢話由董建華嗌到林鄭月娥,呢班舐共專員舐足廿年,北京上海深圳乜乜乜就來追上香港,共產黨打到嚟九龍新界冇得避,狼來了咗咁耐,Where is the wolf?

結果係一場笑話,幾廿年前舐共人士一路吹「上海/深圳十年內超越香港」「深圳係全終囯最宜居城市,香港唔知幾多甲不入」「香港GDP只剩終囯總量幾多百分點」,咁又點?終囯人還不是製造一罐冇毒嘅奶粉都做不到,搭車又搭船到香港呢個垃撚圾城市入貨?乜乜柒柒深滬取代香港成為國際金融中心,現在是深滬經濟靠股市通吸返香港和外資資金吊命。

至於香港佔終囯GDP總量比例愈來愈低更是笑話:喂阿哥,你全國三十年前百廢待興,發展中國家式全民大煉金唯利是圖,終囯傾國之力谷數督數做大GDP分母,你用十三億人死做爛做——唔係淘寶抄抄抄侵權劣貨,就係美帝手機0.001%代工下欄收入——去「突顯」香港對終囯經濟疑似無關痛癢,不如睇返人均生產總值高低,同埋貴國不惜一切督數之後,剩下一片日日毒霧天天沙塵暴嘅非人生活江山再講?

呃人都專業啲啦,港共苟官吹吹吹,大話畢竟怕計數,歸根究底,終囯一直忽視現代文明最需要的信用與法治,講來講去三幅臭屁:只要終囯一直係共匪專制人治,什麼規則法律全部虛過絕對空虛,一個枉稱GDP總量世界第二的國家,卻只是一頭從不守信的野獸,人無而不立,國無信則魑魅魍魎橫行,一屋賣國賊愛國賊的荒謬之地,滅國的確可期。

終囯盛產玻璃領導人玻璃心,好一座send隻小熊維尼.jpg都係「侵犯國家利益」嘅監獄大國,不如再睇返外國人想入籍終囯,還是終囯人寧願換護照做外國勢力奴才都要放棄終囯籍,哪一方比較多?如果所謂被終囯「邊緣化」可遠離地獄保平安,I do, we do, right?

人貴自知,人賤亦然,香港1842開埠到1997被中共殖民呢155年間,少壯就要多努力,百幾年來自食其力,何需仰賴匪類痞族鼻息,卻創出世界政經奇蹟,最近廿年卻由一班賣港苟奴才瘋狂賣港,終囯呢位垃圾同學想考第一?唔駛努力嘅,搵班契弟毒死原本考第一嘅香港就得啦。

邊撚嘢緣化啫?你有本事有實力,去南極擺檔都有人上門排隊搲撈,港共呢班賤賊日日自甘墮落,迫香港人削足適履,香港點會唔玩撚完?

 

作者:爽健

爽健
不求聞達於諸侯,只願笑傲賞江湖。

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 165551
Date: 2017-07-30 18:26:07
Generated at: 2021-10-28 02:42:58
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2017/07/30/165551/鳩噏邊緣化,賣港無極限