【邊度囡囡最好?】日本妹世界第一

 

instagram: kamiya__erina1

 

唔知有幾多讀者認同呢句說話?按筆者個人估計,應該有50%以上。日本妹咁受歡迎,去到一個點,香港男人唔少以上過日本妹未做人生成功標準,清朝既時候有句說話:平生不見陳近南,便稱英雄也枉然。套用到現今,平生不上日本妹,便稱男人也枉然。好詩好詩。

講起日本妹,大家都會諗起日式愛情動作片,入面盪氣迴場既愛情故事,唯美既畫面,刁鑽既拍攝角度,當然唔少得,超越人體極限既肢體動作,真係講起都火冒三丈,要搵日本妹救火。

除左呢樣,係所有人既印象入面,日本妹擁有純潔既氣質,動人既笑容,楚楚可憐既眼神,返到屋企會同你講「哦街li」,較埋熱水俾你沖涼,煮好飯等你食等等,嗚呀真係頂唔順,好想……….以上呢D,日本妹稱之為女子力,照字面解,就係衡量一個女子既標準。而所謂女子力,正正係香港女仔所缺乏既。所以點解香港人咁鐘意去日本,女人去shopping去食野,男人去食野去食野,你懂的。

Banana Shop老闆就爽啦,去左日本happy,而筆者就留係屋企打飛機,唉,不過好在,筆者用既飛機杯都係日本貨。

 

關於作者:Ban Na Wong

Ban Na Wong
兒時夢想,警察醫生消防員,講既係幫人救人除暴安良,到而家講既,只剩下數目字。有一種唔甘心,發覺自己比小時候更不堪;坐言起行,給自己一個挑戰。回想當年,願望係成為一個作家;重拾當年,由情趣用品店BLOGGER出發,九唔搭八地向夢想前進。

我有回應

則留言

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 【塔羅個案】上流社會的分手方式:左手機票,右手支票 by 神婆
    今次要寫嘅個案,老老實實,好戲劇性;同埋故事中牽涉嘅嗰位男士,喺社會上都算係有頭有面,如果開名都幾大鑊,所以,Macy係占卜完之後同我講「我想妳寫我嘅故事出黎」時,我都有啲吃驚。故事好簡單。Macy,二十來歲,鄰家女孩模樣,本來為Patri…
  • 中出即飛 by 堂前燕
    每次扑野之前,總要說一輪甜言蜜語,慢慢地連她都不相信,自己竟然有點相信他了,終於有一次,他中出了她。當初,女孩將他當成是SP,當然除了性愛,他也會盡sugar_daddy的責任給她買名牌和iPhone,但無可否認,對於初經人道的她來說,他的…
  • 不知如何生活下去的偽ABC by 霏子
    「I_will_go_back_to_California_soon.」在屋邨學校畢業的他,刪除了所有舊照,缺席一切敘舊活動,他在California讀high_school,又怎能分身在香港讀中學呢?他說他考上了University_of…
  • 【塔羅個案】個客話自己比鬼跟? by 神婆
    「同學你讀緊書?放緊暑假?有無打機睇世界盃呀?」「有呀,我場場都睇哂!」Michael 有少少激動,試過眼瞓頂唔順瞓著,所以我係咁食杯麵薯片可樂提神,肥咗幾磅。」…
  • 到底中國的外敵在想甚麼? by 蕭少滔
    太遠的不說,光從中古的宋朝說起。大家想想,即使所謂積弱成病的宋國,和遼國打了幾十年仗,其實雙方最後也是相安無事的。而遼國也好、金國也好,都好像吃得太肥太懶,宋國才忽發奇想,才有所謂聯金滅遼、後來又有聯蒙古滅金等等引火自焚的外交政策出台。而一…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。