【邊度囡囡最好?】我愛台妹

instagram: anan_210

 

日本妹雖然係世界第一,但唔少讀者相信都不諳日文,​就算對住QQ既日本妹都難免無從入手,​但其實係南邊既台妹都不容忽視,​嬌滴滴既聲線加埋姣好既身材係台妹既標誌。漫步台北街頭,各位總會聽到唔少台妹嬌喊:​很好吃唷~​筆者每次聽到都心諗:​好想食喔!(流口水emoji)​比起筆者呢D毒撚,​曾經聽過有勇士用半咸淡既國語搭訕:​我想加你的line,​一語雙關,​嗚呀!

短到冇得再短既短裙,​低到冇得再低既背心,​台妹永遠有種港女去唔到既極端,​著小背心唔會整件TEE打底咁反智,​去沙灘著bikini又唔會長期圍住條毛巾,​有身材既就露出黎益大家,​冇身材既會被自然過濾,​或者咁講,​各花入各眼。

台妹正就正左多左一份落落大方,​平易近人。港男面對台妹,​唔單止溝通方便,​仲容易搵到話題,淨係俾台妹笑下國語唔正都可以笑成晚,​渣佢既line又可以制造幾多笑話。笑笑下大家都放低左心防,​再飲兩杯,​溫柔似水既台妹呢個時候應該已經半卧係你膝上,​任由你上下其手,​欲拒還迎,​仲時不時再發一兩聲嬌喘添,​彷彿不敵你既魔掌,​但又意猶未盡,​索求更多…​去到呢度,​台妹已經唔係純綷既台妹,​而係有某部份已經開始同香港融合,​二合為一,​體現港台之間既友好,​中華民族既共融。

聽人講台妹婚前婚後好唔同,​婚前溫柔體貼,​婚後潑辣橫蠻,​所以,​噢,​其實有咩所謂?

 

【專題:邊度囡囡最好?】

 

關於作者:Ban Na Wong

Ban Na Wong
兒時夢想,警察醫生消防員,講既係幫人救人除暴安良,到而家講既,只剩下數目字。有一種唔甘心,發覺自己比小時候更不堪;坐言起行,給自己一個挑戰。回想當年,願望係成為一個作家;重拾當年,由情趣用品店BLOGGER出發,九唔搭八地向夢想前進。

我有回應

則留言

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 【塔羅個案】上流社會的分手方式:左手機票,右手支票 by 神婆
    今次要寫嘅個案,老老實實,好戲劇性;同埋故事中牽涉嘅嗰位男士,喺社會上都算係有頭有面,如果開名都幾大鑊,所以,Macy係占卜完之後同我講「我想妳寫我嘅故事出黎」時,我都有啲吃驚。故事好簡單。Macy,二十來歲,鄰家女孩模樣,本來為Patri…
  • 中出即飛 by 堂前燕
    每次扑野之前,總要說一輪甜言蜜語,慢慢地連她都不相信,自己竟然有點相信他了,終於有一次,他中出了她。當初,女孩將他當成是SP,當然除了性愛,他也會盡sugar_daddy的責任給她買名牌和iPhone,但無可否認,對於初經人道的她來說,他的…
  • 不知如何生活下去的偽ABC by 霏子
    「I_will_go_back_to_California_soon.」在屋邨學校畢業的他,刪除了所有舊照,缺席一切敘舊活動,他在California讀high_school,又怎能分身在香港讀中學呢?他說他考上了University_of…
  • 【塔羅個案】個客話自己比鬼跟? by 神婆
    「同學你讀緊書?放緊暑假?有無打機睇世界盃呀?」「有呀,我場場都睇哂!」Michael 有少少激動,試過眼瞓頂唔順瞓著,所以我係咁食杯麵薯片可樂提神,肥咗幾磅。」…
  • 到底中國的外敵在想甚麼? by 蕭少滔
    太遠的不說,光從中古的宋朝說起。大家想想,即使所謂積弱成病的宋國,和遼國打了幾十年仗,其實雙方最後也是相安無事的。而遼國也好、金國也好,都好像吃得太肥太懶,宋國才忽發奇想,才有所謂聯金滅遼、後來又有聯蒙古滅金等等引火自焚的外交政策出台。而一…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。