港姐選舉最黑暗的一天

 

聽聞港姐選舉一人兩票,眾人高呼港姐選舉最黑暗嘅一天。其實,TVB得知港人善忘,當年今日立會選舉如何黑暗,早已被港人所遺忘,因此把心一横冒死勸諫,以港姐選舉重演一次立會選舉,警惕港人選舉黑暗。因此大家唔應該再責怪TVB,所有民主本土熱狗理應大團結一致支持TVB,塑造本土大(電視)台的榮耀曲線反共。

唔係咁嘅話,我點講得出港姐選舉關我撚事呀?人地依家選港姐、選藝人炸,洗唔洗問過你點選呀?大不了你咪告佢違反商品說明條例囉,選個港姐都可以嘈到咁款?關你撚事咩?

不過咁,對比起偉大的黨,TVB的內定手法顯然失色暗淡無光。為左令小弟嘅FB唔洗再比人洗板,我希望TVB能夠重新做人,唔好再比人捉痛腳。

首先,TVB理應將大熱門入選前就立即DQ。星星之火可以燎原,既然有威脅就應除之而後快。明知會贏嘅,大可DQ,好讓尊貴人士勝出不會受到干擾。

第二,TVB應該强制所有投票人士統一投票意向。TVB作為一個群體,好應該全城一志萬眾齊心咁集氣同一個人,以表達集體意志。除左投票明志,更可以防止是次情況再次發生。

第三,將票數改為單數囉屌你老母唔洗我教呀?

我都唔明,點解會有人睇呢篇咁on9嘅文,點解會有人寫篇咁on9嘅文。可能大家鍾意on9野掛~~

 

作者:緋色雪夜

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 168076
Date: 2017-09-04 20:24:30
Generated at: 2020-02-26 18:35:11
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2017/09/04/168076/港姐選舉最黑暗的一天