【恩客實錄】阿康,搞PR,搞function,搞showgirl

 

 

「好耐無黎交家用,今晚十點,雙鐘。地點有無變?」

阿康(化名)係個舊客。睇返聊天記錄,佢對上一次黎幫襯已經係年幾之前既事。佢職業係活動統籌,從寫計劃書,到活動安排、場景佈置,乜都要做。佢話好享受呢份工,唔係因為job錢多,唔係因為幫到人做promotion,而係可以食女。佢同時做埋showgirl 既agent,一路安排job 一路食囡。

佢話果啲係免費雞。

 

曾蔭權話要打好份工,我呢一行都唔會例外。點樣令到啲客翻啅,甚至係沉船呢?唔單止要令客人肉體快慰,仲要令佢心靈得到安慰。熟客既資料,我會入落部電腦度,上黎之前睇返,咁客人就會覺得我在乎佢,有感情、有交流。未自我介紹,我叫Sophia,係銅鑼灣辦工,職業係鳳姐。

 

阿康同我做完野會開心share 下佢活動啲相同片俾我睇。都係影腳、影胸,即係女人,其實無乜野好睇,佢影既野我都有。俾相我睇既同時,佢會一直曬命,呢個係戰鬥格,呢個好鐘意狗仔,呢個坐得好勁,呢個係死魚‥‥‥

不過一年之前,佢話鐘意左其中一個女仔,夠清純喎;幾咁好笑。可能呢個就係佢無再上黎既原因。過左成年,又忽然上返?

 

已經到左九點半,送走個客反轉個牌,開始睇返阿康啲資料。閉路電視已經出現左佢個身影,對呢個人依稀有啲印象。

咁耐無見,俾個深情抱抱佢先。反應唔大,無乜笑容。

「其實我係想搵你傾計架。」

呢啲錢其實最好搵,齋聽個客講野,涼又唔洗沖,地方又唔洗抹,淨係借個大脾佢枕下,俾個膊頭佢挨下,請佢食下波餅,咁就幾舊水。但係,通常講得出口話傾計,最終都唔係咁。

「你咁耐無黎,有無掛住我先?快啲去沖涼先!」

 

「你記唔記得我之前講果個女仔,我同佢岩岩分左手。」阿康都算係個好男仔,自從果次話鐘意左個女仔,再幫襯多兩次就無再上黎。得左手,唔洗再出去解決。

「呢一年我同佢一齊好開心‥‥‥」

 

「早幾日大客個秘書打黎問佢個合約值幾錢,要買斷佢。」

佢見我唔係好明就繼續解釋:「同啲囡囡簽約,係呢個約期入面,佢出席咩活動就由我地安排,其實都好似藝人咁,不過就唔係上電視,而係出show,出event。」

「買斷佢?我地公司無呢樣野‥‥‥」

「Joyce 叻女黎,兩日會展event就埋到老細身。宜家有左餡,老細咪叫佢唔好再做囉。不過話時話,你簽啲囡囡真係幾高質,又靚又聽話。你一陣email個價黎啦!」

係活動識到老細,泊到大碼頭,係三生有幸既。

 

「拍左成年拖,都未試過無套做,宜家俾人中出左,仲有埋餡,咁大頂帽由頭笠到落腳,點啊?我可以點啊?」阿康攬實我,雙手不安地係背脊遊走。「佢話佢最鐘意我咁樣攬實佢,摸佢。」

阿康雖然係做活動統籌,但佢既統籌就只限於佢搞既活動。對於自己既人生,佢並無打算。搵幾多就洗幾多,今朝有酒就今朝醉。無諗住置業安居,更加無打算結婚生仔。每次做完活動,一收到錢就洗晒佢,同兄弟玩,自己出去尋快樂,尋找快樂既人生。

人望高處,水向低流,騎牛搵馬,人之常情。個女仔離開佢,本來就有跡可尋,試問有幾多個女仔鐘意無安全感?

「前日同佢攞牌果時,個八婆仲話我淨係識得玩,無樓無車無未來!浪費左佢一年時間!」粗獷既雙手係我屁股上打圈,一推一撞,一推一撞。「今日終於收左張本票!呢個咪係我嘅未來囉!」個半鐘,出左兩次。

「有錢,就有女,有女,咪開心囉!」再加多一鐘,直至凌晨。三個套,一個比一個稀,最後,將剩低既精力發洩晒出黎。

 

「聽日同樣時間!」係佢洗晒筆錢之前,我都要好好為自己打算。

 

作者:Sophia

假名,不留聯絡。

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • Client 問我點解自己係「仆街磁石」(上) by Professor Chan
    佢自從中學由女校畢業之後就無試過單身⋯⋯連一個月都無。每次同一個男仔分手,佢好快就會同另一個人一齊,佢話佢已經唔記得單身係咩感覺。…
  • Client 問我點解自己係「仆街磁石」(下) by Professor Chan
    依家,你重新行一次,你由出世到依家呢廿五年嘅經歷。好似一段Video咁,由過去,由開始播放,播放到依家呢一刻⋯⋯你可以由得唔同嘅片段喺你個腦入面播放,唔需要去控制佢,一路播一路同我講你見到咩。」我講。…
  • 香港人就係純樸到連日本人都可以喺度橫行霸道 by 白木乩
    就算係日本老母來到香港,無左其他日本人嘅目光,無左其他日本人文化監察,無左其他日本人鬧佢「打咩」、「巴加丫囉」、「渣媽」,出名桎梏出名壓抑嘅大和民族,都係會個性解放,係「個性」解放。…
  • 【遊戲新聞】NS糞級新作引起熱潮 《Final Sword》挑戰任記的可疑作品 by 五木
    以前超任、PS 年代因為資訊不流通,但係「買」Game 又極平嘅關係,所以成日玩到糞作。隨住資訊變得流通,今時 […]…
  • 由林美戀談起——藝人基督徒,係咪好好撈? by 殷琦
    無論16 年背夫偷食單野又好、現時與非基林作拍拖都好(雖然個人而言基與非基我是ok既...~)、「High Profile處理感情生活、信主後感情生活仍然混亂」是我覺得對你算中肯的評價。但這其實都超出一般教會的接納程度了吧?既然是藝人,言行…
  • 吃子的文化 by 健吾
    我有時會想,是不是真的有人會覺得「考得唔好唔緊要」,是一句安慰語。我考得好,所以我沒有辦法說什麼。對考得不好的同學,我也不能說「你考得不好不好意思」。更甚者,我有學生因為考得不好,進不了醫科而感覺遺憾終生,幸好他是一個鍥而不捨的人,讀完一個…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 169502
Date: 2017-09-26 23:34:53
Generated at: 2020-07-08 11:30:35
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2017/09/26/169502/【恩客實錄】阿康,搞pr,搞function,搞showgirl