雨傘928三週年,梗係去心燒食堂食「汁葉律絲」啦(公民黨陳淑莊)

 

公民黨陳淑莊議員,就親身示範左咩係「飲飲食食,不遺餘力」。

琴日係黃絲雨傘革命紀念日,飯民就喺金鐘搞anniversary,用製霧機搞到通度都係水氣,扮放催淚彈,真係玩到無嘢好玩。

我諗陳議員都覺得件事好錯,喺呢啲對香港民主運動咁重要嘅日子,佢就選擇更務實咁默默紀念,就係去銅鑼灣心燒食堂食個靚沙律

 

成個post 心燒食堂都好用心咁用黃絲最愛嘅網絡GAG來推銷呢味「汁葉律絲」 ,用真係喺香港執業嘅大律師陳淑莊來諷刺何君堯嘅甩轆版英國及新加玻執業律師資格。

可能心燒食堂以為,飯民支持者梗係見到呢啲都濕曬?

原來唔係啵:

有人補圖:

 

三年時間,除左見證住陳女士由剃光頭唔係議員到變番有頭髮嘅議員,仲睇到佢已經比以前更加沈穩內斂,喜怒哀樂不形於色,就算係同路人喺金鐘聲淚俱下咁「紀念」,佢就會叫心燒食堂盡情咁上載吃喝玩樂照。

香港反對派需要更多呢類實幹、敢言、活潑嘅政客。

 

(有人同我講,老細話佢927去食架啵,下係咩?我信FB 個timestamp 多過黃絲喇)

 

作者:白木乩

白木乩
聽聞係總編分身,專用來出D 與總編身份不符既膠文

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 169683
Date: 2017-09-29 18:12:59
Generated at: 2020-02-22 00:18:14
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2017/09/29/169683/雨傘928三週年,梗係去心燒食堂食「汁葉律絲」啦