毒撚玩Tinder 真係晒鳩氣!

 

Tinder 係一個以相行先嘅app。你睇啱就拉右邊,睇唔啱就拉另一邊,人揀你你揀人先會傾到計。如果你係毒撚嘅話,老實咁講,你玩Tinder 真係晒鳩氣!

我從來唔反對啲人用Tinder,因為我都聽唔少Tinder 或者類似app遇上真愛甚至真係識到交心朋友嘅故事。但係如果喺一個只要樣都睇唔啱就冇下文嘅platform 嘅話,點解你覺得你又唔夠人靚仔又唔夠人風趣嗰陣可以氹得掂啲女?Tinder 入邊男女比例失衡得咁緊要,你試吓用張正常女仔相開個acc,如果你唔理好醜係咁睇啱人嘅話,我諗半個鐘到一個鐘左右你就會收到好多inbox。試吓傾幾句就知個個都狗衝咁制嫁啦!你係一個毒獨撚嘅話,你憑咩覺得你夠狼群爭呢?

Tinder 本質嚟講同facebook 甚或IG 都差太遠啦!佢唔會俾你睇到一個人嘅生活全貌,亦因為咁先會有人安心喺度尋找炮友嘛~換句說話講佢只係一個俾你擺幾張相同埋幾句嘢,表現自己最charm 最想俾人見到嘅一面,而唔係一個長遠記錄到你係一個點嘅人嘅平台。既然係咁,即係最緊要「快」!

玩Tinder 你要食到女,你喺張相入邊個樣至少要中上,或者有啲好吸引到人嘅嘢先可以令人碌你去右邊。個樣就冇得講啦,但係樣以外嘅話,就例如你個intro 要好風趣,又例如你可以喺幾句pm 入邊就令人覺得你好得,又或者行以本傷人路線(<而我覺得如果現實有資本行到呢條線嘅人,除非自己已有家室或者俾女朋友綁住又要尋求刺激,否則可能平時啲女都多到唔洗玩Tinder?)

成日有啲男仔朋友同我講,「仆街,我身邊有個女仔朋友喺Tinder/Skout 嗰度俾人呃咗隻豬。點解我會呃唔到?」原因就係呢啲app 本質嚟講就係俾有極大優勢嘅人快速地各取所需,或者係俾啲marginal case 嘅人透過一開波嘅想像空間嚟換取距離同時間媾女嘅地方。而唔係俾啲本身現實中差十幾萬光年而又完全唔識玩呢個遊戲嘅人玩囉~

自認純純哋、毒毒哋嘅暖男,其實你哋更適合係現實圈子中傳播信、望、愛,溫暖整個大地,照亮整個地球。Tinder 呢啲咁辛苦只能換嚟挫折嘅遊戲,你哋都係唔好玩啦~~俾你玩到有時可能都係呃你去做facial,到時傷心又傷荷包,最大問題係傷唔到身嘛(假設射精係傷身嘅話)!反正係唔係都係做兵,不如喺現實入邊識返一個立體啲嘅女神,至少你知佢係咩人,至少你可以喺現實見到佢笑一次,見唔到都至少聽到同圈啲人講吓啊……而或者有一日,你由一個小兵,可以去到女神嘅大將軍呢?

毒撚們,你是你本身的毒撚。本質上「你係毒撚」呢件嘢就冇錯嘅。即係好似你係仔,我係女咁,生出嚟就係咁有咩錯啫?但如果事實上我淨係鍾意女仔嘅話,你就唔啱我,我對你就冇興趣亦都好正常。換言之,女係唔洗媾,都唔洗努力去令一個女仔對你有興趣,而係你本身就要搵一個對你有興趣嘅人……亦即係……一個真心真意會at the very beginning 欣賞你係一個毒撚嘅人——無論你成功失敗、有錢冇錢、細唔細心、聽唔聽話,喺佢認識你之後,喺你俾晒signal 之後,就會同你講「我願意」嘅人。

呢個世界上沒有追唔到嘅女,只有條女從來都冇諗過受你媾。
毒撚,其實你很好,只係明白你嘅人未出現啫 

 

作者:Echo

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 【MHXX攻略資料】村下位 ⋆1-6 KEY 任表 by VJGamer
    村 下位 ⋆1 KEY 任表 任務名稱 狩獵對像 出現條件 備註 古代林の特性ゼンマイ 採集 8 個特産ゼンマ […]…
  • Goodbye HK, Hello HK. by 毛言地
    班機兩點半飛。預早三個鐘到準備Check-in,再計埋搭巴士去機場,準時十點打開屋企大門,準備迎接久違嘅飛行之旅。雖然平時我同啊媽買餸幫手拎袋橙都話好重,但拎行李就另計,再重都係開心事。等巴士用十五分鐘,車程用差唔多一個鐘。雖然淨係去機場嘅…
  • 吃很多但不會胖的女子 by 藍兼併
    她啜了一口凍檸茶,然後接連吃了三口米粉,郊外的泰式食店在晚飯時段前的最後一個下午茶餐,在她慢慢品嚐下,變得特別美味。她是個會吃很多,但看起來依然弱不禁風,有時瘦削得營養不良的模樣,臉頰都會凹陷,只有鼻樑是高挺的女生。…
  • 中共開始明白國際舞台如何操作 by Terence Yun
    中國和俄羅斯入選聯合國人權理事會,這是代表著中國在此會上可以有左右的能力,而且有趣的是能夠入選已下是值得討論。中俄兩國在人權問題上一直被外界認為有問題,而且情況沒有改善,甚至更為嚴重,如藏、疆、港三個地方的人權便是近年最常被國際輿論所關注。…
  • 人蠢可以點樣醫? by HR 扮工週記
    早兩日,腦細傳聖旨召小編入房,叫小編幫佢諗諗辦法,寫份Proposal,而個題目係:「點樣可以令啲同事無咁蠢?」…
  • 運動場上的小團體——「女朋友協會」 by 愛麗 ‧ D
    曾經遇過一個最讓我佩服的女生是這樣的:首先她拿到了全勤;而且她親和力夠,再且可能因為全勤的關係,跟男朋友ssssss都熟絡,熟悉得能接下球場上內外的所有人的所有話題;還熟悉球場上所有的規則,懂得球證每次響哨的意義;還跟每一位女朋友都熟,就像…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 173341
Date: 2017-12-04 06:30:29
Generated at: 2020-10-19 16:33:01
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2017/12/04/173341/毒撚玩tinder-真係晒鳩氣!