局部地區性政治倫理

 

泛民正契弟一向唔係咩新鮮事,不過呢班粉腸最勁嘅係永遠都可以自己推翻自己仲要唔撚知醜。

上兩年呢個時候,新界東要守住政治倫理所以要投俾本來拎左議席嘅公民黨。

兩年後,新界東要有自己友又唔想俾范國威所以支持工黨。政治倫理?對青政要守政治倫理嘅咩?

泛民唔可以守本土派嘅政治倫理,本土派一定要守泛民嘅政治倫理,唔係就係雞係鬼係共產黨。梁天琦對泛民最大嘅啟示係咩? 唔撚係咩本土派三分天下,而係我無你果六萬票都夠嬴,我駛撚同你講數。

泛民嘅政治倫理就係「政治輪你」— 係政治上輪姦你班香港人,一個姦完你就世代交替新人上陣,繼續姦鳩你。而你班契弟只可以投我,因為我被DQ 我係公義,而其他你真係想撐嘅人,一早就俾泛民搞死曬。

一有補選,就暴露晒呢班人醜惡嘅一面,同你講議席好重要無左就唔得,話建制派係仆街講到自己係聖人。 自己唔勤力就賴建制派資源多,屌你啦,邊有人唔知建制有無限錢? 你未選都知啦下話,知唔知乜撚理叫勤力同誠意?三個星期加埋擺兩粒鐘街站就收皮啦政工作者。

今次班人初選邊個我都唔撚會投,係呀我係唔撚盡公民責任,屌你我盡責係你得益,我又無著數。唔好同我講咩神聖嘅一票,因為民主派班人根本唔撚care 有無你班網上毒撚本土派嘅一票,而投民主派嘅呢票,我唔會再投落去。 呢個社會唔需要多一個泛民嘅順民,而係要有一同班撚樣講:

我而家就係擺明唔撚妥你班泛民呀!我屌你地老母!!!!!!!!!!!!!!!!!!

其實香港係沉撚硬,唔係因為共狗,係因為根本無人支持反抗者 。香港人無欠左泛民班撚樣,而係欠左果堆無光環又俾人拉嘅人,咩72511,雨傘同魚蛋,仲有之前無數個無人理嘅政治犯,香港人欠左呢班人,但無欠到泛民。

補選?民主大局? 你班人慢慢焗飽佢。

 

關於作者:文煮

文火煮蛙

我有回應

則留言

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。