【公民黨特約】今天沒有輸,明日……擺喜酒……

 

 

修改《議事規則》終於在立法會大比數通過,建制派爭相抽水出POST 認叻就一定架喇,例如連阿太叫佢都唔起身嘅容大小姐都為賤不甘後人,影住毛姨姨幾十歲人都咁唔錫身同幾位猛男圍住主席檯玩遊戲,某啲角度真係以為自己睇緊動作電影。

 

反對派呢排嘅soundbite 係乜?睇下幾日前嘅舊聞先:

 

估唔到,明明早幾日仲講緊,「今日改議事則規(無誤),明日23條立法」,咁前半句就琴日過左啦,後半句呢,就立即轉左:

 

 

先唔好討論新娘個笑容發生咩事,張相呢,就係湯家驊民主思路嘅麥嘉晉今日擺上FB 嘅。

公民黨楊岳橋似乎未玩夠,今日就親身否定反對派話嘅明日23條,而係明日擺喜酒,好成功咁呃到唔少like 唔少心心。

 

古時候屋企死左人,扮下嘢都要守喪,就算現代城市生活唔容許足不出戶唔做嘢,點不孝都要戴下孝啦。

又係佢哋講到件事有幾嚴重,又係佢哋講到立法會變左人大,又係佢哋講到中共可以直接管轄香港,講到咁,咪又係婚照結酒照擺?仲要請曬所有「敵人」去佢嘅婚宴,唯恐有咩遺漏。

 

最慘嘅係好似長毛呢啲,仲咁真心(睇落啦至少)同你呼籲啲人元旦遊行,我就去俾個haha 當幫手推POST 又點話?

 

睇完堆低質政工作者,又係時候去踩下單車打下機,返風天口涼呀,睇得太多心再涼啲就好容易凍親。

 

作者:白木乩

白木乩
聽聞係總編分身,專用來出D 與總編身份不符既膠文

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 173929
Date: 2017-12-16 19:22:00
Generated at: 2020-02-25 08:47:21
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2017/12/16/173929/【公民黨特約】今天沒有輸,明日-擺喜酒