【公民黨特約】今天沒有輸,明日……擺喜酒……

 

 

修改《議事規則》終於在立法會大比數通過,建制派爭相抽水出POST 認叻就一定架喇,例如連阿太叫佢都唔起身嘅容大小姐都為賤不甘後人,影住毛姨姨幾十歲人都咁唔錫身同幾位猛男圍住主席檯玩遊戲,某啲角度真係以為自己睇緊動作電影。

 

反對派呢排嘅soundbite 係乜?睇下幾日前嘅舊聞先:

 

估唔到,明明早幾日仲講緊,「今日改議事則規(無誤),明日23條立法」,咁前半句就琴日過左啦,後半句呢,就立即轉左:

 

 

先唔好討論新娘個笑容發生咩事,張相呢,就係湯家驊民主思路嘅麥嘉晉今日擺上FB 嘅。

公民黨楊岳橋似乎未玩夠,今日就親身否定反對派話嘅明日23條,而係明日擺喜酒,好成功咁呃到唔少like 唔少心心。

 

古時候屋企死左人,扮下嘢都要守喪,就算現代城市生活唔容許足不出戶唔做嘢,點不孝都要戴下孝啦。

又係佢哋講到件事有幾嚴重,又係佢哋講到立法會變左人大,又係佢哋講到中共可以直接管轄香港,講到咁,咪又係婚照結酒照擺?仲要請曬所有「敵人」去佢嘅婚宴,唯恐有咩遺漏。

 

最慘嘅係好似長毛呢啲,仲咁真心(睇落啦至少)同你呼籲啲人元旦遊行,我就去俾個haha 當幫手推POST 又點話?

 

睇完堆低質政工作者,又係時候去踩下單車打下機,返風天口涼呀,睇得太多心再涼啲就好容易凍親。

 

關於作者:白木乩

白木乩
聽聞係總編分身,專用來出D 與總編身份不符既膠文

我有回應

則留言

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 中出即飛 by 堂前燕
    每次扑野之前,總要說一輪甜言蜜語,慢慢地連她都不相信,自己竟然有點相信他了,終於有一次,他中出了她。當初,女孩將他當成是SP,當然除了性愛,他也會盡sugar_daddy的責任給她買名牌和iPhone,但無可否認,對於初經人道的她來說,他的…
  • 【塔羅個案】上流社會的分手方式:左手機票,右手支票 by 神婆
    今次要寫嘅個案,老老實實,好戲劇性;同埋故事中牽涉嘅嗰位男士,喺社會上都算係有頭有面,如果開名都幾大鑊,所以,Macy係占卜完之後同我講「我想妳寫我嘅故事出黎」時,我都有啲吃驚。故事好簡單。Macy,二十來歲,鄰家女孩模樣,本來為Patri…
  • 條仔明明HIV+ 但呃人無事,仲公然中出係咩玩法? by 清風
    G 本身都唔係一個會周圍玩嘅人。佢好小心,但佢同我一樣都係一個用情極深嘅人。我好好彩,只係分手,冇撚左段感情同埋大阪來回機票;但 G 佢冇左男友,亦俾男友背叛左自己條命 。我相信呢個世界上有唔少人都有足夠嘅性知識去預防疾病,但原來,即使你唔…
  • 我女朋友有個孖生姐妹 by 毛言地
    冇錯,我女朋友係有個孖生姐妹,係似樣到齋望個樣我都未必分得出——但我冇孖生兄弟嘛,我女朋友會認得出我。雖然佢地的確成日出街,雖然我拍拖有時都會變三人行,但邊個見到我會飛撲埋嚟,邊個見到我淨係會笑笑口打個招呼我會睇到嘅,咁都唔知邊個係你女朋友…
  • 不知如何生活下去的偽ABC by 霏子
    「I_will_go_back_to_California_soon.」在屋邨學校畢業的他,刪除了所有舊照,缺席一切敘舊活動,他在California讀high_school,又怎能分身在香港讀中學呢?他說他考上了University_of…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。