聖誕節的階段性成果

 

 

「誰又騎著那鹿車飛過,忘掉投下那禮物給我。」其實港女同毒撚一樣,都想收禮物。喺度慎重建議各大學店開返個聖誕買禮物課程,拯救我們脫離凶惡。正當我𢯎爆頭諗應該送咩嘅時候,竟然俾我睇到啲咁嘅嘢:

陳肇始直言,規管電子煙事在必行,因愈來愈多研究證實電子煙所含的有害成分並不較傳統捲煙低,她認為針對電子煙「唔應該同已證明有多種害處嘅煙仔去比較,應該同無害嘅嘢去比較。」

SORRY由於我的士陳致力成為煙界KOL,原諒我比較敏感。呢單新聞其實說明女人原來係可以咁諗嘢!當一條女否定循序漸進的意義,並且要求一步到位,結果會係點?

「係⋯⋯你前年送Tory Burch,上年送YSL,但你睇Tiffany個男朋友吖~人地送Hermes呀!」

如果女朋友永遠都覺得你應該送Hermes俾佢,咁只會漠視所有階段性成果,即使你已經每年愛佢多一些,由唔識包包,到送Tory Burch、YSL,佢都只會覺得係垃圾。總之,一日唔送Hermes你就係唔夠愛佢。

電子煙同加熱煙點都唔會係靈芝孢子,但害處遠比含有焦油嘅煙仔少,如果一個煙剷肯轉用不含焦油嘅產品,已經係跨出一大步,起碼二手煙唔會再臭親身邊人先。官員思維決定政策方向,以為靠用圍堵方法,包括加煙稅、禁電子煙 / 加熱煙去控煙,就可以大幅減少吸煙人口,咁做其實只會大家去左買私煙同搵日本代購。

講到尾,如果真係可以俾我儲起三五年嘅禮物錢,一炮過買個Hermes就收你皮,我都不知幾開心,但現實係,每年都有聖誕節,都要送禮物嫁,YSL點都好過Tory Burch啦。正如我煙就一定戒唔到,而家肯轉用電子煙 / 加熱煙,都算係階段性成果啦。

生活得喺香港,煙民同港男一樣都係弱勢社群,的確,煙同港女都係臭嘅,但我都係想有得揀個無咁臭嘅啫。

 

作者:的士陳

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 174281
Date: 2017-12-23 06:28:33
Generated at: 2020-06-03 23:57:11
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2017/12/23/174281/聖誕節的階段性成果