廢老黎則奮(Q仔)插爆𨋢事件再三跟進

 

 

因為廢老Q已Hide咗post,為咗方便無追Post的朋友,我先簡述一下:

1. 戇Q爺去時代廣場食飯,因為衝Lift將拐杖當自己嘅「手臂延伸」卡咗入架Lift度,整壞人地架Lift。

2. 戇Q爺指控管理人員事不關己,只識打比維修電梯公司處理──其實電梯故障牽涉安全風險同機件損壞,由專業人員處理正常不過──萬一管理人員幫你搞條拐杖果陣進一步整爛架Lift或者出咗意外,你廢老Q賠得起咩!(黎則奮於FB回應指:正白痴!要不要賠條命給你!)

3. 戇Q爺進一步指控自己呆等30分鐘事情仍未獲得解決──我自己親身經歷過困Lift,45分鐘維修人員趕到現場係最低消費,唔明呢條廢老係咪趕住去死,心急成咁。

 

 

至於中間佢同網民啲爭執,我就廢事逐點列出,但我比較關注嘅有幾點:首先係廢老Q果副不可一世嘅嘴臉,都唔好講惡人先告狀呢個問題,你遇到不快事件,無啦啦做乜牽扯到去香港嘅競爭力?佢沈唔沈淪關你投訴成唔成功咩事?將自己個人利益堂而皇之咁同香港前途發展掛勾,就係黃屍老屎忽最討厭嘅地方──例如本土派擲磚就係令香港沈淪、保住飯民大台就令香港前景有希望,表面上有一堆似是而非嘅道理,但實際上只係根據自身利益同一己喜惡黎做判斷

再進一步,廢老Q呢班老屎忽,就係最鍾意用自己嘅權勢同地位黎逼迫其他人獲得好處。點解時代廣場會識得寄果籃去D100?除咗廢老Q響投訴同時響自己個朵,暗示時代廣場如果逆佢意就會搞大件事,仲有其他可能咩?雖則呢班黃屍老屎忽口講大愛普世公平公義,但骨子裡就係相信金錢權力至上,亦樂於運用呢兩樣去迫使敵人屈服響自己之下──然後你係好容易睇倒,果堆飯民大台策略派,每每扮哂客觀同你辯論無幾耐,就會用「廢青」、「你搵幾多錢」、「你做緊咩Post」、「我有幾多身家幾大成就」黎撻你,所以黎則奮認同「廢青=低端人口論」,亦係正常。

最後,因為自己嘅脅迫得逞,黎則奮對時代廣場嘅態度就立刻有180度轉變,即刻讚佢地係香港嘅希望──時代廣場過往劣跡斑斑侵用公共空間嘅紀錄,也就前事不究了。作為時事評論人,只以一己之私衡量社會公益,如此眼光狹窄竟能在香港時政界生存,我地係咪要為港豬嘅劣根性感到可憐?時代廣場欺侮一般市民,但對有知名度、傳媒地盤嘅老屎忽卑躬屈膝,而竟然仲有一班港豬讚好,呢個,先係見證香港沈淪最悲哀嘅事實。

 

 

關於作者:無神論者的巴別塔

我有回應

則留言

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 中出即飛 by 堂前燕
    每次扑野之前,總要說一輪甜言蜜語,慢慢地連她都不相信,自己竟然有點相信他了,終於有一次,他中出了她。當初,女孩將他當成是SP,當然除了性愛,他也會盡sugar_daddy的責任給她買名牌和iPhone,但無可否認,對於初經人道的她來說,他的…
  • 【塔羅個案】上流社會的分手方式:左手機票,右手支票 by 神婆
    今次要寫嘅個案,老老實實,好戲劇性;同埋故事中牽涉嘅嗰位男士,喺社會上都算係有頭有面,如果開名都幾大鑊,所以,Macy係占卜完之後同我講「我想妳寫我嘅故事出黎」時,我都有啲吃驚。故事好簡單。Macy,二十來歲,鄰家女孩模樣,本來為Patri…
  • 條仔明明HIV+ 但呃人無事,仲公然中出係咩玩法? by 清風
    G 本身都唔係一個會周圍玩嘅人。佢好小心,但佢同我一樣都係一個用情極深嘅人。我好好彩,只係分手,冇撚左段感情同埋大阪來回機票;但 G 佢冇左男友,亦俾男友背叛左自己條命 。我相信呢個世界上有唔少人都有足夠嘅性知識去預防疾病,但原來,即使你唔…
  • 我女朋友有個孖生姐妹 by 毛言地
    冇錯,我女朋友係有個孖生姐妹,係似樣到齋望個樣我都未必分得出——但我冇孖生兄弟嘛,我女朋友會認得出我。雖然佢地的確成日出街,雖然我拍拖有時都會變三人行,但邊個見到我會飛撲埋嚟,邊個見到我淨係會笑笑口打個招呼我會睇到嘅,咁都唔知邊個係你女朋友…
  • 不知如何生活下去的偽ABC by 霏子
    「I_will_go_back_to_California_soon.」在屋邨學校畢業的他,刪除了所有舊照,缺席一切敘舊活動,他在California讀high_school,又怎能分身在香港讀中學呢?他說他考上了University_of…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。