「同我拍拖,唔可以打飛機!」

 

 

「同我拍拖,唔可以打飛機!」

依句係我同佢拍咗一個星期拖,搞完第一次之後佢同我講嘅說話。

每個人喺感情入面有自己嘅堅持我明,嗰啲唔準同異性睇戲啊、唔準打機唔理佢啊、放工要陪佢傾電話之類嘅我都聽唔少或者經歷過,就好似我都唔鍾意女朋友去飲嘢,要去都一定要等我接佢或者陪埋佢去,不過唔準男朋友打飛機真係第一次聽。佢同我講嘅原因係「因為你而家有我,你有性需要嘅我都會配合到你,咁你就冇理由打飛機啦」,聽落好似好有道理,但又係咪真係咁呢?

無可否認,我同佢嘅性生活都真係算多姿多彩。但對男人嚟講,同女朋友做或者打飛機始終係兩種唔同嘅感覺,要一個男人因為有拖拍就唔打飛機真係唔多講得通。雖然同自己鍾意嘅人享受魚水之歡真係開心又舒服,但始終我地唔係自己搬咗出嚟住,要做嘅時候只能趁屋企冇人,又或者比錢爆房。再加上有時返完一日工真係冇乜精神同體力,有幾次真係攰到依頭完事過唔夠三十秒就瞓著咗,連事後攬下佢同傾下計嘅精神都冇。

雖然女朋友對性方面都好接受同配合我,甚至有可能我地一個星期做嘅次數比唔少人一個月仲要多,但有時自己真係想喺屋企靜靜地打個飛機就算:放卷紙巾、開個咸網、搵下片睇,十幾分鐘通常就完事。又解決到自己需要,又唔洗每次一想做就搵女朋友,好似當佢係發洩工具咁。始終拍拖應該係行街睇戲食飯為主,之後送佢返屋企,最後以一個Kiss作完結,浪浪漫漫咁過一日咪幾好,唔洗一定要肉帛相見嘅。

只不過我冇將依個諗法同女朋友講,因為無論佢係為咗滿足我而咁講,定佢自己對依方面都有咁上下需求,兩個原因都令我覺得應該順住佢意——前者當然係要珍惜佢嘅好啦,後者就係更加係身為男朋友應該要付嘅責任。結果我地保持住每星期「Often」程度嘅性行為,每次望到女朋友事後嘅表情,就會覺得「攰多少少又有咩所謂」。

至於我有冇打飛機?如果我話冇你又信唔信?

 

 

作者:毛言地

毛言地
你有多久沒去找自己的理想?搏殺一天,回到家,倒頭就睡。 無言,只因生存太累。談理想?妄想; 毛言仍言,只因理想,本就是「理應去想」 http://www.facebook.com/MaoYanDe

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 174947
Date: 2018-01-07 21:37:52
Generated at: 2021-05-13 17:32:37
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2018/01/07/174947/「同我拍拖,唔可以打飛機!」