第一次約會?要唔要睇戲特登挨落佢膊頭,要唔要胸壓佢?

 

—首先要化個淡妝,所有大眼仔,濃妝not ok

—最重要見到他時,多啲笑容,你的親切感絕對可以拉近彼此的距離。

—如果大家唔係好熟,第一次出街可以睇戲先,雖然可能有小小尷尬,但在戲院漆黑一片,他又邊嗅着你的香水,最容易俾到好感佢。而且第一次出街可能無咁多話題講,睇完戲食飯,可以講下部戲,俾機會你發揮下。

—記得睇戲時最重要噴小小香水,等坐在旁邊的他心動難耐。

—睇戲千期唔好挨落佢膊頭,亦唔好胸壓,睇到緊張關頭可以拉一拉佢衫袖,因為你係建立一段長久的關係,唔洗去色誘佢。

—食飯望佢果陣可以頭微微向下,眼微微向上望佢,做成一種有小小仰慕嘅動作。而且可以多啲讚佢。但千萬唔好讚「你好叻,你係點樣做到架」,呢啲假話。例如佢最近學緊韓文,你可以:
佢:「我最近學韓文,唉,但學得好差,又跟唔到」
你:「你先學左一陣,講到咁已經好叻囉,我學language 好差,不如你教我呀,師傅仔~」

—所有洗費記得AA,等佢知道你唔係想洗佢錢

—貴重禮物都唔好收,同佢講「如果收到你手做嘅禮物一定好窩心啦,隨街都可以買到嘅嘢,你送同其他人送有咩分別喎」

—想佢有啲改變,千萬唔好講「你咁樣唔好,你果樣又唔好,所以要改」。例如你唔鍾意佢着T-shirt,鍾意佢著格仔裇杉」,你可以講「其實我覺得你着格仔杉一定好好睇囉😍」











Bullshit

他喜歡你,你做什麼他也喜歡;他對你無興趣,就算你十八般武藝在身,他對你也不屑一顧。我相信愛你的人會喜歡你平淡和簡單的一面。世上絕對沒有什麼約會技巧,如果你約會表現的並不是真的你,以後相處下去只會更困難。

更重要是即使你可以留住他在你身邊,但可以留多久呢?幾個星期,還是幾個月?

聰明的你應該很明白,你從不能挽留一個不愛你的人在你身邊。到最後,辛苦了的還是你自己⋯⋯

LET IT Go Ba

 

 

作者:FAKE 文青

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 175444
Date: 2018-01-17 06:20:49
Generated at: 2020-07-04 21:11:39
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2018/01/17/175444/第一次約會?要唔要睇戲特登挨落佢膊頭,要唔要