有無人同我一樣都唔鍾意flirty 男仔?

 


ig: ravenmuah

 

男孩:「你幾大?」
女孩:「咩幾大呀?」
男孩:「我應該唔係問你年齡lol 😏」

女孩:「你唔好嬲嬲豬啦」
男孩:「你應該知道點樣我先唔嬲架😏」
女孩:「soooo 呢?😏」

男孩:「你做緊咩?」
女孩:「做緊嘢, working 」
男孩:「傻豬,不如一齊瞓覺,我好想攬住你瞓😊」

其實在香港地要找一個不flirty 男仔真的很難。他那種身經百戰,即使是什麼女孩,他也可以調戲一番,其實沒有什麼好珍惜的。你flirty 技巧是在哪裡學會, 又對那個女孩做過。 而且初頭flirt 還好,但flirt flirt 下就覺得煩和悶。flirt 是給對方一個幻想,重點是似實在但又輕浮,不可觸摸的。flirt 離不開性,離不開讚女仔靚,身材好。 但flirt 耐了,還不是如是,無什特別。

不懂flirt 男孩其實更好,至少我聽到的不是滿口謊言,我聽到的不是一色一樣的語言,返工已經夠假,我不希望放工還聽到這樣的謊言,給我靜一靜好嗎?
如果以上對話變得無咁flirty 又點?

男孩:「你做緊咩?」
女孩:「做緊嘢, working 」
男孩:「唔好做咁夜啦,我瞓先」

這次對話,沒有什麼傻豬,什麼好想攬住, 但比之前更踏實,更warm,更真實。 傻豬,邊度傻呀? can u plz tell me?

我flirty language 唔係好叻,但夠用囉,但正正因為這樣,這些謊言,一眼就看穿,只是有些事不用明言。

 

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

 

男孩疑問:「咩你鍾意講嘢咩?你唔係鍾意靜?」
女孩:「我成日吱吱喳喳咁講嘢,會唔鍾意講嘢咩?」
男孩笑了一笑,沒有再說下去。

有時女孩聲音一沉,男孩問:「做咩突然咁emotional 呀?發生咩事?」
女孩問:「但點解你會feel 到?」
男孩只是微笑不言。

男孩:「我還以為你係唔理後果,原來你咁理智」那時女孩心中想說:「如果我理智,我就不會⋯⋯⋯」

女孩看到男孩時而尷尬,時而懂你,又很pure 樣子,你知道嗎?其實你比路途中的風景更吸引⋯⋯

男孩確實看得很仔細,有時一個了解你的,比一個flirty 男生,更能在你心中留下腳印。

 

 

作者:FAKE 文青

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 178491
Date: 2018-03-30 19:30:03
Generated at: 2020-10-30 07:10:33
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2018/03/30/178491/有無人同我一樣都唔鍾意flirty-男仔?