香港嘅共享單車我搵唔到佢嘅優點

 

香港搞共享單車其實真係好好笑,理由無他嘅都係土地問題,邊有咁多地方比你放單車係街同埋起共享單車專用嘅空間點?

老老豆豆香港嘅我無試過踩,最近去旅行係台北就有好大部分嘅路程都係以當地嘅共享單車U Bike去代步,而U Bike嘅運作同香港咁多間共享單車嘅最大分別係U Bike有大量嘅點比市民租還車,而且只需要用登記咗嘅悠遊卡就可以自由使用。

香港嘅又要按金又增值乜乜乜其實就相對上多餘咗,而我作為死懶精係絕對唔會整,加上無特登嘅上落車點變相搵車有機會係要玩機會率,或者就整到一街都亂放嘅單車,所以先唔講收費如何,眼見香港街上嘅共享單車就簡直係笑話,點解香港搞親科技野都係柒下柒下咁,我睇唔透。

路過望住架單車比某屋邨釘咗張紙叫拎走,香港真係一個好幽默嘅城市。

 

 

作者:林仔

林仔
2015年G.SKILL OC World CUP 大賽總冠軍

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 178850
Date: 2018-04-08 16:28:17
Generated at: 2020-06-04 00:22:54
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2018/04/08/178850/香港嘅共享單車我搵唔到佢嘅優點