【宅男亂Up】唔好後悔,放膽表白啦!

 

 

《求婚大作戰》呢套日劇我諗大家未睇過都聽過,內容講述一個明明好鐘意吉田禮(長澤まさみ)但從來無表白過既岩瀨健(山下智久)去參加吉田既婚禮。回望番以前學生時代同吉田既合照,佢個腦諗緊一個問題:「如果我當初有同佢表白,有同佢講內心既說話的話,呢個婚禮會唔會係我同佢既婚禮呢?」

 

個鏡頭去番現實世界,唔知大家有無諗過同樣 / 類似問題呢?筆者清楚明白表白係一件唔易既事,好多野驚亦唔知點開口又怕無朋友做。其實你只需要先深呼吸一下放個屁,之後就放膽同佢講清楚你想講既野,仲有重點:「我想同你一齊啊!」

 

只不過我同你都唔係山下智久,無得番轉頭再去表白一次然後可以有個Good Ending 去BBQ。你寧願揀成世人後悔唔敢表白定係揀鼓起你既勇氣同你鐘意既人表白?到時候佢結左婚就乜都無架啦!

 

ps. metoo,同是後悔的人。

 

 

作者:陽光宅男

陽光宅男
人如其名,只係一個有陽光氣息既宅男,鐘意打機9up講笑話但懶到出汁,保證大家完全估我唔到。FB PAGE 陽光宅男Ken

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 180223
Date: 2018-05-10 20:35:52
Generated at: 2020-10-31 14:37:44
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2018/05/10/180223/【宅男亂up】唔好後悔,放膽表白啦!