Apink 終於轉型了走向性感

 

 

這次Apink 推出第七張迷你專輯《ONE & SIX》竟然是走性感舞曲路線,出道七年來終於首次走向新風格的路線,但其實是否已經太遲了?

細說Apink發跡史在2011年出道靠青春可愛路線走紅,但那時候已經有少女時代獨霸市場,2NE1 就是走型格路線,Apink 還是不能上位直到2014年才終於靠《Mr. Chu》爆紅升上一線女團,2014&2015 兩年是Apink 的高峰期更進軍日本市場,不過去到2016年就被新生代的TWICE 以及BLACKPINK 兩大女團打敗了,基本上2016&2017 年主要是單靠日本市場來維持人氣,導致Apink 在韓國本土市場人氣大跌。

只能說Apink 的運氣比較好,因為她們剛剛好在少女時代以及TWICE 的兩年真空期爆出了走紅,相反其他女團就完全被遺忘了,跟Apink 同期的現在只剩下AOA 以及EXID 了…但她們三個女團近年都人氣急跌中,所以這次Apink 是絕地反擊了。

這次《I’m so sick》這首主打歌真心好聽,更重要及感動就是終於看見Apink 性感了,清洗了過去那些造作多餘的假可愛及虛偽,因為我過去多年只喜愛韓國KPOP 性感女團,那些青春可愛全部都是夢幻虛假,只有性感才是真性情及狂野的實力表現,最後只能希望Apink 的性感導彈可以成功發射LOL

 

 

關於作者:天河明人

天河明人
喜愛上原亞衣的小文青

我有回應

則留言

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • Ansheles 可能係最成功的ViuTV 藝人 by Terence Yun
    當一個演藝人以他的個人身份做一個節目,其實已經算是成功了,看看那個《返歸啦俄仔》便是為他度身訂造。當然世界盃在俄羅斯是其中一個理由,但是如果他不是一個好藝人,電視台也不會特意做他,所以說明他是有其能耐。而他亦很稱職,他能夠搞笑、反應又快,他…
  • 條仔明明HIV+ 但呃人無事,仲公然中出係咩玩法? by 清風
    G 本身都唔係一個會周圍玩嘅人。佢好小心,但佢同我一樣都係一個用情極深嘅人。我好好彩,只係分手,冇撚左段感情同埋大阪來回機票;但 G 佢冇左男友,亦俾男友背叛左自己條命 。我相信呢個世界上有唔少人都有足夠嘅性知識去預防疾病,但原來,即使你唔…
  • 我女朋友有個孖生姐妹 by 毛言地
    冇錯,我女朋友係有個孖生姐妹,係似樣到齋望個樣我都未必分得出——但我冇孖生兄弟嘛,我女朋友會認得出我。雖然佢地的確成日出街,雖然我拍拖有時都會變三人行,但邊個見到我會飛撲埋嚟,邊個見到我淨係會笑笑口打個招呼我會睇到嘅,咁都唔知邊個係你女朋友…
  • 中出即飛 by 堂前燕
    每次扑野之前,總要說一輪甜言蜜語,慢慢地連她都不相信,自己竟然有點相信他了,終於有一次,他中出了她。當初,女孩將他當成是SP,當然除了性愛,他也會盡sugar_daddy的責任給她買名牌和iPhone,但無可否認,對於初經人道的她來說,他的…
  • 拍拖愈耐,男人愈懶 by 小盛女
    仲記得曖昧期嘅時候,阿Mike會帶我周圍去食好西,法國餐廳、日本居酒屋、地道大排檔,次次新款,拍咗拖之後佢就話食咩都無所謂,你諗啦你熟啲,一齊咁耐有幾多次係佢搵餐廳同我去試?一隻手數得晒。我唔係期望次次都係佢搵,但係十次有一次都唔會好過份掛…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。