跳老舞之亂

 

旺角跳老舞之亂終於遍地開花,尖沙咀碼頭五枝旗桿這片曾經優雅的海濱走廊,已經被終囯式黑幫入侵。在下很認同某位路人甲對如此妖孽的評語「香港唔係要殺(西洋菜南)街,而係殺咗呢班人(終囯式跳老舞生物)呀」。

其實殺菜街根本不是如何替老舞之亂平亂嘅重點,稍為有常識嘅人都明白對付呢班街頭妖孽就好似商場捉老鼠嘅道理:如果殺鼠者只係針對邊處有鼠患局部驅逐,鼠輩會跑的對不對?結果一間鋪有鼠變成層樓都係鼠——呢個就係刻意放軟手腳嘅港共政府打鼠手段。

今時今日呢個老舞之亂四散,係開心嘅,既然當權者唔怕醜,那就任由鼠輩橫行,醜聞出口轉內銷,由CCTVB到CNN再返CCTV,等習種睇中央台看他在香港養的廢柴有幾廢,幾咁歡樂。

很有趣的是無論所謂坊間文化人或者妖孽,都搬出「我係街頭藝術家,我係文化,你打壓我就係妨礙我嘅言論自由」,終囯人很聰明,牠們最擅長鑽文明制度的漏洞,然後以子之矛攻子之盾,君不見日前還在菜街殺街日傷春悲秋呢喃「香港街頭藝術之死」那些大愛左膠,旺角這批掛着香港身份證的終囯蝗民已經馬上佔領尖沙咀,霸位、收陀地、發難,一堆終囯爛賤人把玩爛旺角的模式無限複製,別說區區尖沙咀一隅,只要這個港共傀儡政權繼續對終囯人在港尊享特權放軟手腳,老舞之亂只會在香港各區陰魂不散。

正所謂針唔拮到肉唔知痛,反正港共政權蓄意放生跳老舞之亂,那不妨讓子彈再飛一會,把這批老舞惡人當作喚醒港人野性的鯰魚也好。

 

關於作者:爽健

爽健
不求聞達於諸侯,只願笑傲賞江湖。

我有回應

則留言

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。