縱觀香港政治發展史上,我實在搵唔到任何一個人係仆街得過戴耀廷。

 

 

曾經喺雨傘革命時坐喺地上痛哭話:「好靚……個畫面真係好靚」嘅戴耀廷,早前博出位式向梁振英挑機要辯論「講港獨」而慘被撚狗式KO,而且仲俾港獨之父大大個港獨印貼左喺頭殼頂弄巧反拙。唔知係咪戴先生心有不甘,又焦慮地希望爭取各位藍絲明鑑,依家竟然話要搞個「港獨公投」,因為「港獨一定係少數,之後港獨派就會收聲」云云

縱觀香港政治發展史上,我實在搵唔到任何一個人係仆街得過戴耀廷。講獨裁,嗰時雨傘革命如火如荼,但就係因為佢要主導返局面加埋班玩大左驚出事嘅泛民要北京明鑑自己唔係反對派,就格硬令成個革命變返一場虛無、自欺欺人嘅和平理性非暴力非粗口運動,美其名傘落社區去敗走,令到全香港民主化陷入到依家都仲未走出嘅低潮,亦令無數曾經滿腹熱血嘅香港人俾抑鬱同無力感毒殺。

講中二病,就係要滿足戴耀庭呢啲象牙塔內理論乜乜物嘅學者突然年輕要博殺,就搞個「雷動計劃」出嚟搞鳩啲掙扎求存嘅政治素人同唔埋堆嘅民主派政客,集體出曬面欺凌馮檢基。馮檢基都唔係咩好人但咁樣擺到明玩配票玩唱衰玩撥墨,俾全世界睇見民主派有幾唔民主幾仆街,自然就又衰多次。然後最賤就係民主派自己倒米後就不斷攻擊啲新人,政治素人就不斷背負啲「界票」、「B隊」等等罪名,冇資源冇回報嘅情況底下仲扼殺佢地嘅希望,之後就不知廉恥講咩「風雲計劃」,真係聽到都屌曬老母。

講自私,屌你老母你俾人唱你港獨係你戴耀庭嘅事,然後係你自己冇撚用,挑梁振英機不果,人地問你一句「你是否支持港獨」都招架唔住,先俾人大大頂帽由頭笠到落腳。你老尾你為左自保,依家就玩「港獨公投」,再次破壞民主土壤,玩少數服從多數,玩多數人的暴政,繼民主派俾你玩壞之後又要玩壞埋泛本土派。為咩啫?只係你一個人就要全世界去死。

歷史將要記住,破壞香港所有方面得來不易嘅民主土壤嘅一男子,從來唔係咩梁振英司徒華,而係呢個又有控制慾,既無知天真又自私自利嘅戴耀庭。

 

作者:亂臣賊子

亂臣賊子

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 185334
Date: 2018-09-21 18:17:31
Generated at: 2020-03-29 19:07:34
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2018/09/21/185334/縱觀香港政治發展史上,我實在搵唔到任何一個人