我嘅第一次扑性Day

 

我嘅第一次就係發生喺十幾年前嘅Boxing Day。

嗰一年我中五,識左初戀男朋友。以我讀女校黎講,中五初戀唔算早,都唔算遲。個男仔同我住同一個屋苑,朝朝早等巴士返學都見到佢。佢只係高我少少,但個樣係我鍾意嘅類型,眼細細鼻高高,側面睇有啲似周國賢(周國賢第一隻碟溫室氣球個封面嗰個樣)。除咗個樣啱我口味,因為我等巴士條隊喺佢條隊後面,所以我仲留意到佢著住校褲都顯得個蘿幾立體(利申:基)。

至於我點樣識到佢,其實有啲複雜。簡單黎講就係佢係籃球健將,日日都落樓下打籃球,而我就會喺附近離遠咁睇佢打籃球。有一日佢着住校隊波衫打波,俾我見到佢件波衫後面有佢個全名, 於是就好似哥倫布發現新大陸咁興奮打上Xanga(我嗰個年代係興緊Xanga,唔知係咩嘅後生仔女當係打電報啦下!)點知果條友居然會上網search自己個全名(其實幾自大先會咁做?)結果佢就睇到我Xanga,輾轉之下我地就識咗啦!

OK!終於可以入正題!話說嗰時識左兩三個星期,都未正式話一齊,但不時會約喺放學見面,大家都知互相有啲好感。適逢大家都中五要預備會考,聖誕假期梗係溫書啦!而我屋企又成日無人,真係好適合孤男寡女一齊「溫書」。我間房好亂,基本上係得張床先有位可以坐低「溫書」,當然喺張床度坐左冇耐,我地就開始溫Bio。

首先就係學習人類口部嘅結構。我哋嘅嘴唇分上唇同下唇,擘大口入面有牙肉牙齒,最重要係舌頭。舌頭嘅用處有好多,例如:lam額頭、lam黑頭、lam膊頭、lam膝頭……(下略,提我遲啲寫返篇「舌頭在床上的運用」)總之喺我哋探索緊彼此口部結構嘅時候,我就係不斷taste到佢響屋企樓下啱啱食完嗰個咖喱豬扒米線嘅味。所以我要回憶初吻嘅味道,去食碗咖喱豬扒米線就OK。

上文講到佢係籃球健將,基本上我睇佢打籃球嘅時候已經見識到佢強勁嘅臂彎,仲有佢着住校服都顯得非常立體嘅股肌,估唔到佢兩舊胸肌同埋六舊腹肌發育非常健全。對方頭胸腹都有齊,而本人就可以話係要嗰樣無嗰樣,無波無腰無蘿無腿(無長腿得火腿!),真係非常失禮!所以由除衫嗰一刻,我已經覺得蝕抵嘅係佢唔係我!

面對着手臂胸肌腹肌同埋股肌,嗰刻我絕對有選擇困難症,對手同對眼已經忙到不得了。相反對方對手應該好得閒,所以佢一隻手已經開始探索地底下嘅洞穴,並且想發掘新嘅水源。而佢另一隻手,就引導我去檢查佢嘅洞穴鑽探機嘅長度、粗度同埋堅硬程度。

所有嘅感知同體驗對我黎講都係第一次。對於一次過有極多嘅外來資訊同埋自身感覺嘅衝擊,我嘅腦部應接不暇,只能夠跟隨住對方嘅推進而行。

終於到咗最緊要嘅時刻,洞穴鑽探機已經準備好想進入地底下嘅洞穴,但突然對方發現前方有阻礙,並且立刻要求增援!「可唔可以幫幫手?」佢同我講。對於冇經驗嘅我黎講,嗰一刻真係唔知應該要做啲咩先幫到佢,同埋講衰啲,其實嗰時我連下面有幾多個窿我都唔知,所以嗰刻真係呆撚左。

其實對於十幾歲嘅我黎講,一直對第一次充滿咗期待,但同時都充滿左驚恐,因為總係有好多小說情節、電影橋段、或者警訊案件重演都係會話俾你知女人嘅第一次係處女膜會裂開、會好痛、會流血,總之成件事就好似一定係好暴力同好血腥咁。去到我呆撚咗個一刻,呢一份嘅驚恐終於戰勝左我嘅期待,「不如下次先啦,唔好咁急…」雖然對方應該係萬分不願意,但勉強無幸福,所以嗰一日就就此作罷。

雖然喺Boxing Day嘅第一次扑嘢唔係咁成功,但「革命尚未成功同志仍需努力」,結果第一次都係俾咗初戀男友,至於真確嘅日期就真係唔太記得。但鑒於喺Boxing Day扑嘢實在太過合理,所以我就將我自己嘅第一次假訂喺Boxing Day,方便一年一度懷緬一下當時嘅嗰一份純真同青澀。完。

 

 

作者:萬忽瑪利亞

萬忽瑪利亞
搵個人去愛太難,搵個人做愛易D。

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 【遊戲攻略】解鎖二三艘潛艇教學 《Monster Hunter Rise》刷國王獨角仙悶到瞓著 by 滅盡殺手
    早兩日我哋嘅一篇小知識技巧篇入面有提到要盡快解鎖收集道具必備嘅潛水艇,雖然做村任好快就會有第一隻潛水艇,但係要 […]…
  • 《星際啟示錄》全面大解構 by 湯子霈
    (以下內容全面劇透,及粗淺解釋科學理論)《星際啟示錄》(Interstellar)故事簡單,講述人類在地球面臨末日,美國太空總署探索新星球進行太空移民,延續人類文明。不過,全片涉及大量科學及物理常識,即使是理科生也未必完全明白;同時,劇情探…
  • 【Reg Day 攻略】大學新生註冊四件事 by Cube
    不要以為,Reg Day只是單純報到,拿張學生證就完事。這一天是十分重要的,不想留下不愉快的回憶,就要好好準備了。…
  • 港大舍堂次文化雜談(上):迎新與仙制 by 殷琦
    迎新是Hall的大事。…
  • 【憂傷的嫖客】「環保吹」 by 菠蘿
    某天下午,就在我們對一樓一場所集中地進行實地考察的時候,遇見了一行三人、正在「洗樓」的嫖客小隊。所謂洗樓,就是嫖客在一樓一鳳姐集中的大厦,向每個鳳姐單位門口按鐘、逐個審視,直至他們遇上合眼緣的鳳姐,與她們進行交易為止。而這三人有別於一般的嫖…
  • 其實點先算係鍾意一個人? by 小盛女
    其實我都唔係好清楚(嗱唔好打我),不過以下有幾點可以畀大家參考吓。首先,你會乜都想同佢講,就算係啲無聊低能嘢,當你工作上好大壓力或者遇到唔開心嘅事,你都會同想同佢講,因為你知道佢會靜靜哋聽你呻,雖然唔一定會幫你解決到個問題,但係女人要嘅從來…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 188683
Date: 2018-12-26 22:26:54
Generated at: 2022-08-11 18:51:17
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2018/12/26/188683/我嘅第一次扑性day